Nobel'in en genç sahibi Malala oldu

Nobel'in en genç sahibi Malala oldu

DÜNYA Haberleri

Ödül, Pakistanlı çocuk hakları savunucusu Malala ve Hindistanlı eğitim aktivisti Satyarthi'ye verildi. Malala bu ödülü alan en genç kişi oldu.

Nobel Barış Ödülü, bu yıl Hindistan ve Pakistanlı iki insan hakları savunucusuna verildi. Norveç Nobel Komitesi Başkanı Thorbjorn Jagland, ödülün Hindistanlı Kailash Satyarthi ve Pakistanlı Malala Yusufzai arasında paylaştırıldığını açıkladı. Komiteden yapılan açıklamada; nbsp;Satyarthi'nin büyük cesaret göstererek ve Gandi'nin geleneğini sürdürerek, maddi kazanç için çocukların ağır sömürüsüne odaklanan barışçıl protesto ve gösterilere öncülük ettiği; ayrıca çocuk haklarıyla ilgili önemli uluslararası sözleşmelerin gelişmesine katkıda bulunduğu kaydedildi. Komite, Pakistanlı çocuk hakları savunucusu Malala Yousafzai'nin de nbsp;genç yaşına rağmen kız çocukların eğitim hakkı için yıllardır mücadele ettiğini vurguladı. Ayrıca, Malala'nın çocuk ve gençlere kendi durumlarını geliştirebileceği konusunda örnek olduğu ve bunu en tehlikeli şartlar altında yaptığı belirtildi. 17 yaşındaki Malala Yusufzai, Nobel Barış Ödülü'nü kazanan en genç kişi oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...