ABD: Orta Afrika için endişe duyuyoruz

/ Kaynak: AA
ABD: Orta Afrika için endişe duyuyoruz

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada Orta Afrika'da devam eden şiddet olaylarından derin endişe duyduklarını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, yazılı açıklamasında, "ABD, Orta Afrik Cumhuriyeti'nde devam eden şiddet olaylarından derin endişe duyuyor. Bu şiddet bir an önce sona ermeli" ifadesini kullandı.
Şiddet olaylarında son olarak hayatını kaybeden Pakistanlı barış gücü askerinin ailesine ve Pakistan hükümetine taziyelerini sunan Harf, Bangui'de Birleşmiş Milletler Barış Gücü (MINUSCA), Avrupa Birliği Gücü (EUFOR) ve Fransız güçlerine şiddet olaylarını sakinleştirmek için çabalarından dolayı teşekkür etti.
Tüm OAC halkının ekonomik ve siyasi hayatı etkileyen, insani krize neden olan şiddet ve intikam döngüsünü bir an önce durdurması çağrısında bulunan Harf, ülkedeki silahlı gruplarınki de dahil tüm liderlerin siyasi dönüşümün sağlanması için Catherine Samba-Panza liderliğindeki geçiş hükümetiyle çalışmaları gerektiğini vurguladı.
Harf, ayrıca ülkede siyasi atmosferi bozan ve insan haklarını ihlal edenleri de kınadıklarını belirtti.
Bangui'de dün MINUSCA'ya ait bir konvoya düzenlenen saldırıda Pakistanlı bir barış gücü askeri ölmüş, 8'i yaralanmıştı.
Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Müslüman Seleka ile Hristiyan Anti-Balaka grupları arasında bir yıldır süren çatışmalarda en az 5 bin kişi yaşamını yitirdi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...