Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Barcelona, bağımsızlığı 'El Clasico'ya tercih etti

Barcelona, bağımsızlığı 'El Clasico'ya tercih etti

SPOR Haberleri

İSPANYA'dan ayrılmak için referandum yapılması kararı alan Katalonya özerk yönetimine en önemli destek Barcelona kulübünden geldi.

İspanya Anayasa Mahkemesi'nin yasaklama kararı aldığı referandumu aşmak için oluşturulan "Kendi geleceğine kendin karar ver Ulusal Pakt"a Barcelona Kulübü de katılma kararı aldı.


Kulüp binasının girişinde asılı bulunan "Bir kulüpten de öte" yazısına uymadığı gerekçesi ile eleştirilerin hedefinde bulunan Barcelona Kulübü Başkanı Josep Maria Bartomeu, yaptığı açıklamada, Katalonya'nın İspanya'dan ayrılma kararına, "Kulüp olarak destekliyor, Ulusal Pakt'a biz de katılıyoruz" açıklaması yaptı. Barcelona başkanı Bartomeo'nun bu açıklamasının ardından yönetim kurulu da bir bildiri yayınlayarak Katalonya'nın bağımsızlığa giden yoluna destek vereceklerini belirttiler. Bildiride, Barcelona kulübünün her zaman ülkesinin ve halkının arzusunun yanında olacağı vurgulanarak, "Biz halkların kendi geleceğine kendilerinin karar verme hakkı olduğunu savunuyor, bunun temel bir hak olduğunu düşünüyoruz" denildi. Bildiride ayrıca, bu görüşlerini geçmişte defalarca dile getirmelerine rağmen yaşanan bu ortamda daha net olabilmek için tekrar açıklama gereği hissettikleri ve Ulusal Pakt'a dahil oldukları hatırlatıldı. nbsp;


Barcelona kulübünden yapılan bu açıklama halkta büyük bir sevinç yaşattı. Katalanlar için "Bir kulüpten de öte" anlamı taşıyan futbol takımlarının bağımsızlık yanlısı birliğe katılması halkta moral olarak büyük anlam taşıyor. Ulusal Pakt başkanı Joan Rigol, "Barcelona kulübü başkanından birliğimize katılan bir mektup aldık. Bu desteğin anlamının büyük olduğunu geçmişte zaten Barcelona Kulübü göstermişti" açıklamasını yaptı.


Dünyada tüm zamanların bir numaralı futbol karşılaşmalarından biri olarak gösterilen "El Clasico'nun" bitmesi anlamına gelecek bu açıklama, futbolseverlerde büyük endişe yaşattı. Katalonya'nın İspanya'dan ayrılması halinde İspanyol futbol mevzuatı ve UEFA ve FIFA'nın kuralları gereği bu bölgenin La Liga'da oynayan kulüpleri Barcelona ve Espanyol dışarda kalacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...