Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

IMF'den dünyaya 'yeni vasat' uyarısı

IMF'den dünyaya 'yeni vasat' uyarısı

Ekonomi Haberleri

Lagarde, küresel ekonomideki yavaş ve dengesiz büyümenin, "yeni vasat" olarak adlandırılan sürece girilmesine yol açabileceğini belirtti.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, küresel ekonomideki yavaş ve dengesiz büyümenin, "yeni vasat" olarak adlandırılan sürece girilmesine yol açabileceğini belirterek, ekonomiye yeni bir ivme kazandırılması gerektiğini söyledi. IMF ve Dünya Bankası Yıllık Toplantıları kapsamında düzenlenen basın toplantısında konuşan Lagarde; büyümeye gelişmiş ülkelerde ABD ve İngiltere'nin liderlik ettiğini, buna karşılık Avro Bölgesi ve Japonya'nın beklenen performansı yakalayamadığını aktardı. Çin'in zayıflamış olsa da makul bir büyüme gösterdiğini kaydeden Lagarde, Hindistan'ın tahminlerin üzerinde büyüdüğüne işaret etti. Lagarde, Rusya ve Brezilya ekonomilerinde ciddi yavaşlama olduğuna dikkati çekti. Uygun mali tedbirlerin piyasalardaki aşırılıkları azaltacağı ve finans sistemini güçlendireceğini savunan Lagarde, bunun büyümeye katkı sağlayacağı öngörüsünde bulundu. Lagarde, istihdam ve işgücü verimliliğini artıracak yapısal reformlara ihtiyaç duyulduğunun da altını çizdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...