Serseri kurşuna zorunlu nadas

Serseri kurşuna zorunlu nadas

Ekonomi Haberleri

Suriye sınırındaki serseri kurşunlar ve havanlar tarım arazilerini de vurdu. Göç etmek zorunda kalan çiftçiler, topraklarını işleyemedi.

Sınır hattında 3 yıldır yaşanan ve son dönemde Kobani'de yoğunlaşan IŞİD-PYD çatışmaları sınıra yakın arazilerde tarım yapan çiftçileri de etkiledi. Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı İbrahim Yetkin, özellikle Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bölgesel olarak tarım yapılamadığını söyledi. Sınır bölgelerdeki arazilerde tarım yapılmasının şu anda zor olduğunu kaydeden Yetkin, "Yaşanan olayların tarımsal üretimi etkilemesi kaçınılmaz. Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde buğday, arpa, yulaf, çavdar, mercimek üretimi var. Şu anda da o ürünler etkilenmiş durumda" dedi. Yaşanan olaylardan dolayı insanların göç etmek zorunda kaldıklarını ifade eden Yetkin, "Tarım toprakları işlenemiyor. Tarım ürünleri ise yüzde 30 ila yüzde 40 oranında etkilendi" şeklinde konuştu. Yetkin, Suriye'den hayvanlarını getirenlerin bir kısmının denetimden geçtiğini bir kısmının ise karantinaya alınmadan uyanık tüccarlar tarafından alınıp satıldığını söyledi. Kulak küpesi olmadan on binlerce hayvanın satışlarının başlandığını kaydeden Yetkin, "Cebine parayı alanlar hayvanlarını satıyorlar. Tüccarlar ise, hayvan pazarlarına götürüp, satıyorlar. Bu anlamda bir denetim söz konusu değil. Tamamının denetlenmesi mümkün değil. On binlerce hayvan giriş yaptı. Bir kısmı karantina altına alındı ama bir kısmı tüccarlar tarafından denetimsiz alınıp satıldı" dedi.

DAMLA PEKER

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...