Bakan Güllüce'den o firmalara uyarı

/ Kaynak: DHA
Bakan Güllüce'den o firmalara uyarı

Politika Haberleri  / DHA

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce yapı denetim firmalarını uyardı.

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanması için belediye başkanlarına çağrıda bulundu. Yapı denetim firmalarına yönelik denetimleri arttıracaklarını ve işini doğru yapmayan firmalara baskı ve ceza uygulayacaklarını belirtenr Bakan Güllüce, "En büyük ceza, vatandaşın verdiğimiz cezayı duyması olacak; 'Bu adam iyi kaliteli işini yapmıyor' diyeceğiz. İnsanlar işini iyi yapsın bizde bu işlerle uğraşmayalım" dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Merkez Osmangazi ve Yıldırım İlçe Belediyeleri tarafından başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde incelemek üzere Bursa'ya geldi. Vali Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret eden Bakan Güllüce, Bursa'nın, kötü yapılaşma ve deprem riski nedeniyle kentsel dönüşüm konusunda önem verdikleri iller arasında olduğunu söyledi. Kentsel dönüşüm ve yapı denetiminin nasıl olması konusunda Bursa'da incelemelerde bulunacağını ifade eden Bakan Güllüce, Türkiye'de yeterli yapı denetimi olmadığı yönünde algı bulunduğunu anlattı. Yapı denetimcilerininin bu algıyı değiştirmeleri gerektiğini kaydeden Bakan Güllüce, şöyle dedi:
"Algı doğru. Değişmemiz lazım. Bu sebeple daha ciddi denetlemeye başlayacağız. Yapı denetimcilere duyuruyorum. 17 Ağustosları bir daha yaşamak istemiyoruz. Yasa çıktı. 81 ilimizde yapı denetim şirketleri var. İyi yapana saygımız, yapmayana da ciddi anlamda baskı, cezamız olacak. Kentsel dönüşümle ilgili Türkiye genelinde bir seferberlik yapmamız lazım. Çünkü 6.5 milyona yakın bina stokumuz gayrisıhhi bina, mühendislik hizmeti görmemiş. Kaliteli değil. Eskimiş, 2023 vizyonuna giden Türkiye'ye yakışmıyor, deprem riski var. Bu yüzden kentsel dönüşümü hızlandırmamız lazım. Parti ayırmadan söylüyorum. Belediye başkanlarımız seferberlik ilan etsin, kentsel dönüşüm hazırlıkları yapsınlar. Yapı durumunu belirleyelim. Bakanlığımıza müracaat sayısı artıyor."
"EN BÜYÜK CEZA VATANDAŞA DUYURMAMIZ"
Bakan Güllüce, verecekleri en büyük cezanın halkın verdikleri cezayı duyması olacağını ifade ederken, "Bu adam iyi kaliteli işini yapmıyor' diyeceğiz. Bu bir kapalı piyasa. Biz yapmasak da vatandaş duyuyor. İnsanlar işini iyi yapsın bizde bu işlerle uğraşmayalım. Para karşılığı iş yapıyor. Ama yanlış anlaşılma olmasın. Haksızlıkta yapılmamalı. İşini düzgün yapanlarda bir hayli fazla. Yapı denetim firmalarının hepsi ile ilgili bunu söyleyemeyiz. Bizim işimiz düzgün yapmayanlarla" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Recep Altepe'yi ziyaret eden Güllüce, bakanlığının valilik, belediye ile el ele vereceğini Osmanlı'ya başkentlik yapan Bursa'da, koruyan hem kollanan bir mantıkla, kirletmeden, yok etmeden, geliştirerek çalışacaklarını ifade etti. Bakan Güllüce şöyle konuştu;
"Bu dengeyi kurarak yapacağız. Sanayi çok fazla sayıda olmuş bu sevindirici bir şey. Türkiye'de vatandaşın ekmeği büyüyor. İşsiz sayısı azalıyor. Üniversitemiz artıyor. Vatandaşımızın sofrasındaki ekmek daha çok büyüsün. Bu millet el ele verecek. Birlikte, beraberlikte parlayan yıldız olan Türkiye yine parlayan yıldız olarak ekonomide, gelişmede akademide, teknolojide devam edecek. Engelleyemeyecekler."
Ziyaret ardından Bakan Güllüceye, Belediye Başkanı Recep Altepe, kılıç hediye etti.

Politika
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...