Ergin Ataman: 'Sezona galibiyetle başlamamız önemliydi'

/ Kaynak: AA
Ergin Ataman: 'Sezona galibiyetle başlamamız önemliydi'

SPOR Haberleri  / AA

Türkiye Basketbol Ligi'nin açılış maçında Uşak Sportif'i 94-85 yenen Galatasaray Liv Hospital'da başantrenör Ergin Ataman, açıklamalarda bulundu

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Ergin Ataman, ilk yarıda istedikleri oyunu sahaya yansıttıklarını belirterek, "İlk bölümde 25 dakikada iyi oynadık. Sezon başı olmasına rağmen hücumda tempoyu iyi ayarladık. 25. dakikadan sonra kenardan gelen oyunculardan ilk devre aldığımız katkıyı alamadık ve fark eridi. Buna rağmen maçın sonunu iyi getirdik. Sezona galibiyetle başlamamız önemliydi. Bu şekilde devam etmeye çalışacağız" şeklinde konuştu.
THY Avrupa Ligi'nde 16 Ekim Perşembe günü deplasmanda oynayacakları Kızılyıldız maçına da değinen tecrübeli antrenör, "Hafta içi Avrupa Ligi maçı için zorlu bir deplasmana gideceğiz. Yaklaşık 5-6 ay boyunca üç günde bir maç oynayacağız. İyi konsantre olup karşılaşmaları kazanmaya çalışacağız" değerlendirmesinde bulundu.
Sarı-kırmızılıların Avustralyalı pivotu Nathan Jawai ise ikinci yarıda tempolarını koruyamasalar da önemli bir galibiyet aldıklarını kaydetti.


Uşak Sportif cephesi
Uşak Sportif Başantrenörü Mehmet Kabaran da Galatasaray Liv Hospital mücadelesine iyi hazırlandıklarını ancak yaptıkları basit hatalarla maçtan mağlubiyetle ayrıldıklarını belirtti.
Türkiye Basketbol Ligi'nde zor bir sezonun kendilerini beklediğini hatırlatan Kabaran, "Maça çok iyi hazırlanmıştık. Kazanmayı da çok istiyorduk ama çok basit hatalar yapıyoruz. 11 hücum ribaundu, 15 top kaybı mağlup olmamıza neden oldu. Artık haftaya oynayacağımız İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçına konsantre olacağız. Bu maçtaki basit hataları tekrarlamamaya çalışacağız" ifadelerini kullandı. Konuk takımın genç pota altı oyuncusu Sertaç Şanlı ise Galatasaray Liv Hospital mağlubiyetini, haftaya İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında alacakları galibiyetle telafi etmek istediklerini ifade etti.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...