Uzmanlardan Alman ekonomisine eleştiri!

Uzmanlardan Alman ekonomisine eleştiri!

DÜNYA Haberleri

Almanya'ın önde gelen ekonomik araştırma enstütüleri, Alman ekonomisinin önümüzdeki yıl öngörülen büyüme oranını yakalayamayacağını açıkladı.

Önde gelen araştırma kuruluşları, ortak açıkladıkları Sonbahar Bilirkişi Raporu'nda, ülkenin 2015 yılı için öngörülen yüzde 1.8'lik büyüme oranını aşağı çekerek yüzde 1.3 olarak duyurdu. Raporda, 2015 yılı için daha önce yüzde 2 olarak gösterilen rakam da yüzde 1.2 olarak düzeltildi. Uzmanlar, bahar döneminde açıkladıkları büyüme tahminlerini aşağıya çekmelerini ise 'fazla iyimserlik' diye geçiştirdiler. Raporda, büyüme beklentilerinin düşürülmesine gerekçe olarak, emeklililere sağlanan maddi kolaylıklar, asgari ücretin artırılması ve Ukrayna ile Ortadoğu'daki kriz gösterildi. Yeni yatırımların az olması da, büyümenin beklenenden düşük tahmen edilmesinin bir diğer gerekçesi. Raporda, çalışan maaşlarının işverene daha maliyetli gelmesinin, 2015 yılında düşük gelirli 200 bin kişinin işlerini kaybetmesine neden olacağı açıklandı.


Sonbahar Bilirkişi Raporu, Alman Ekonomik Araştırma Enstüsü (DIW), Münih Ifo Enstüsü, Essen Ren Westfalya Ekonomik Araştırmalar Enstütüsü (RWI) ve Halle Ekonomik Araştırma Enstütüsü (IWH) tarafından hazırlanıyor ve Alman hükümetinin ekonomik tahminlerinde baz olarak alınıyor. Daha önce OECD ve IMF de, Alman ekonomisi hakkında olumsuz açıklamalarda bulunmuştu. nbsp;


Kaynak: Sabah Avrupa

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...