Firmalardan yeni kurnazlık! Fiyatlar düştü ama...

Firmalardan yeni kurnazlık! Fiyatlar düştü ama...

Ekonomi Haberleri

Fiyatlardaki düşüşe rağmen petrol şirketleri indirim yapmıyor.

Bütün bu gelişmeler akaryakıt fiyatlarında ciddi bir indirim yapılmasını gerektiriyor. Oysa kurdaki en ufak bir artışı fazlasıyla fiyatlarına yansıtan akaryakıt firmalarının kılı kıpırdamıyor.


MOTORİNDE YAPILAN İNDİRİM VATANDAŞI MEMNUN ETMEDİ
Yapılan bir hesaplamaya gire şu anki kur ve petrol fiyatlarına bakıldığında benzinde 17-18 kuruş bir indirimin şart olduğu ortaya çıktı.
Önceki gün motorine yapılan indirim de vatandaşları memnun etmedi. Akaryakıt dağıtım şirketleri, motorinin litre fiyatında 10 kuruşlukindirim yaptı. İndirimin ardından motorinin litre satış fiyatı Ankara'da 4.31 liraya, İstanbul'da 4.27 liraya düştü. nbsp;
nbsp;
BENZİNDE HENÜZ İNDİRİM YOK
Oysa bugünkü fiyatlara bakıldığında motorinde de daha yüksek miktarda bir indirim yapılması gerekiyor. Benzinde ise henüz bir indirim yapılmadı.Uzmanlar 17-18 kuruşun altında yapılacak her indirimin anlamsız olacağını ve akaryakıt firmalarının cebini dolduracağını belirtiyor.
nbsp;
YÜZDE 3.5 İNDİRİM DAHA YAPILMASI GEREKİYOR
Petroldeki yüzde 13'lük düşüşe rağmen benzin yüzde 4 indirildi. Dolardaki yüzde 7.5 artış düşünülürse daha yüzde 3.5 indirim daha yapılması gerekiyor. Bu da 17-18 kuruş ediyor.
nbsp;
TAKVİM

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...