BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Fırınlara sıkı denetim

Fırınlara sıkı denetim

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Erman Tuncer, 50 ekibin, 3 gün boyunca ilçelerdeki bütün fırınları denetleyeceklerini belirterek, halkın sağlığını tehdit edecek hiçbir üretime izin verilmeyeceğini söyledi



İSTANBUL - İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Erman Tuncer, oluşturdukları 50 ekiple, 3 gün boyunca 32 ilçedeki bütün fırınları denetleyeceklerini açıkladı. Türkiye’nin AB yolunda olduğunu hatırlatan Prof. Tuncer, AB için en önemli kriterlerin başında gıda güvenliğinin geldiğini belirterek, “Bununla birlikte Türkiye, AB’ye girse de, girmese de gıda üretiminde kaliteyi yakalamak zorundadır” şeklinde konuştu. Bu çerçevede, 12-16 Ocak 2004 tarihleri arasında İstanbul Ticaret Odası’nda 260 kişinin katılımıyla gıda denetiminde ortak kriteri tespit etmek için eğitim çalışması gerçekleştirdiklerini söyleyen Prof. Dr. Tuncer, halk sağlığını tehdit edecek hiçbir üretime izin verilmeyeceğini belirtti. Fırın denetiminin ardından diğer gıda üretim yerleri ve umumi tuvaletlerin geleceğini kaydeden Prof. Dr. Tuncer, “Denetimler boyunca ruhsatlı ve ruhsatsız bütün fırınların envanteri çıkartılacak. Bu bilgiler bilgisayara aktarılacak ve denetimlerde çıkan eksikler buradan takip edilecektir” dedi. Karagümrük’te fırın şov Üretim tesislerinin artması için her türlü desteği sağladıklarına dikkat çeken Prof. Dr. Erman Tuncer, bununla birlikte gıda üretiminde halk sağlığını tehdit edebilecek hiçbir uygulamaya taviz vermeyeceklerini sözlerine ekledi. Karagümrük’teki iki fırını denetleyen İl Sağlık Müdürü Tuncer başkanlığındaki ekip deposunda fare pisliği tespit edilen ve aynı zamanda pasta da üretilen bir fırını, ekmek üretim belgesi olmadığı için üretimden men etti. Diğer fırını ise un eleme sistemi bulunmadığı için kapattı.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 86072
    % 1.74
  • 6.0742
    % -0.37
  • 6.8075
    % -0.15
  • 7.7293
    % 0.17
  • 251.383
    % -0.09
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT