Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hasta yakınlarının saldırdığı doktor tekvandocu çıkınca...

/ Kaynak: AA
Hasta yakınlarının saldırdığı doktor tekvandocu çıkınca...

YAŞAM Haberleri  / AA

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde görevli Doktor Mehmet Ali Bilgili, hasta yakınlarının saldırısından tekvando yaparak kurtuldu.

YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi acil servisinde görev yaptığı sırada hasta yakınlarının saldırısına uğrayan Doktor Mehmet Ali Bilgili'nin tekvando yaparak kendisini savunma anı güvenlik kamerasına yansıdı.


Alınan bilgiye göre, hastanenin göğüs hastalıkları servisi yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam eden İ.G.'nin hayatını kaybetmesi üzerine hasta yakınları, burada görev yapan personel ile tartıştıktan sonra acil servise yöneldi. Serviste görev yapan doktor Mehmet Ali Bilgili, bir grup hasta yakınının saldırısına uğradı. Güvenlik kameralarının kaydettiği görüntülerde, hasta yakınlarından biri masanın üzerine çıkarak bilgisayarda işlem yapan Bilgili'ye tekme atmaya çalışıyor.


Tekvando sporuyla ilgilenen Bilgili, kendisine saldıran kişiyi ayağından tutarak etkisiz hale getiriyor. Bu sırada bir grup hasta yakını Bilgili'ye saldırmaya devam ediyor. Kendisini savunan Bilgili, 4 hasta yakınını etkisiz hale getirirken, güvenlik görevlileri hasta yakınlarını engellemeye çalışıyor.

Görüntülerde polis ekipleri ve güvenlik görevlilerinin hasta yakınlarını acil servisten uzaklaştırmaya çalıştıkları görülüyor.

nbsp;Hasta yakınlarının saldırdığı doktor tekvandocu çıkınca...
nbsp;Hasta yakınlarının saldırdığı doktor tekvandocu çıkınca...


Hasta yakınları hakkında şikayette bulunduğunu belirten Bilgili, gazetecilere yaptığı açıklamada, doktorlara yönelik her gün bir saldırının olduğunu, bunun toplumda alışkanlık haline geldiğini söyledi.


Dünyanın en uzun tahsilini yapıp insan sağlığı gibi hayati önem arz eden bir mesleği yapan doktorlara yönelik her türlü saldırıyı kınadığını ifade eden Bilgili, şöyle konuştu: "Cumartesi günü normal nöbet sırasında çalışırken daha sonradan öğrendiğim kadarıyla göğüs servisinde yatan ve kötüleşip yoğun bakımda vefat eden hastanın yakınları serviste doktor ve hemşirelere tartıştıktan sonra bana saldırdı. Çok şükür bu saldırıdan herhangi yara almadım. Hiç kimse hele ki sağlık çalışanı için bir insanın sağlığıyla alakalı zarar görmesini istemez. Zaten görevimiz gereği insanları sağlığı için çalışıyoruz. Hasta ise tedavi etmeye değilse sağlığını koruma yönelik hizmet sunuyoruz. Bu olayların son bulmasını, bu tür saldırıların bir daha yaşanmamasını diliyoruz."


İlk saldırı gerçekleştiğinde hasta yakınlarından birinin masanın üzerine çıkıp kendisine tekme atmak istediğini belirten Bilgili, hasta yakınına karşı kendini savunduğunu ifade ederek, "Sonradan saldıran kişi sayısı 60 kişiye ulaşmış. Servisteki tüm kamu mallarına zarar vermişler. Bu saldırı anı kameralarda var. Bu kişiler hakkında hem şahsi olarak dava açtık hem de kamu davası açıldı. Neticede görüntülerde görüldüğü üzere şahıslar hem bana saldırıyor hem de hizmet verdiğimiz bilgisayara zarar veriyor" dedi.
YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...