Rotayı Claudia Roth mu çiziyor?

Rotayı Claudia Roth mu çiziyor?

GÜNDEM Haberleri

34 kişinin öldüğü Kobani olaylarının Roth'un ziyaretiyle birlikte başlaması ve Diyarbakır'da 5 Alman'ın gözaltına alınması akıllara soru işaretleri getirdi

Türkiye'yi karalamak için fırsat kollayan Claudia Roth, ilk olarak Hükümet'in IŞİD'in yanında olduğunu savundu. İşte o kirli 'Roth'a: 31 Ağustos: Türkiye üzerinden IŞİD'e silah gittiğini söyledi. 5 Ekim: Almanya'nın, Türkiye'ye baskı yapmasını istedi. 6 Ekim: Diyarbakır'da HDP'lilerle görüştü. Ezidileri ziyaret etti, Kobani'ye destek istedi. Sınırda DTK ile buluştu. Ve o gece isyan başladı; ama Roth durmadı. 10 Ekim: Alman derin devletinden HDP'lilere mesaj götürdü. Türkiye'ye her gelişinde olay çıkaran Alman Federal Meclis Başkan Yardımcısı ve Yeşiller Partisi milletvekili Claudia Roth yine gündemde. Uzun zamandır 'Kürt kartı'na oynayan ve Türkiye'yi terör örgütü IŞİD'e yardım yapmakla suçlayan Alman siyasetçi, bu çerçevede geçtiğimiz hafta Diyarbakır, Mardin ve Suruç'u ziyaret etti. Gültan Kışanak, Ahmet Türk, Sırrı Sakık ve Mülkiye Birdane gibi HDP kanadının önemli isimleriyle görüşen Roth'un ziyaretiyle birlikte, tesadüf ki 34 kişinin öldüğü Kobani olayları başladı. Olayların fitilinin ateşlendiği gün Alman siyasetçi, Diyarbakır Baro Evinde onuruna verilen yemekte bulunuyordu. Olaylar sırasında halkı provoke edip, çocukları lastik yakma ve yol kapatmaya yönlendirdikleri iddiasıyla biri kadın 5 Alman'ın gözaltına alınması, "Yaşananların arkasında Alman derin devleti mi var?" sorusunu akıllara getirdi. İşte o ihtimalı güçlendiren Alman siyasetçinin o 'Roth'ası:
nbsp;31 Ağustos: nbsp;Claudia Roth, nbsp; Türkiye üzerinden IŞİD'e silah yardımı yapıldığını iddia etti ve "NATO ülkesinin halifelik kurmak isteyen gruplara desteği kabul edilemez" dedi. Ardından Peşmergeye eğitim verilmesi gerektiğini savundu. Bir ay sonra İngiltere, Peşmergeye eğitim vermeye başladı.
4 Ekim: nbsp;Roth başkanlığındaki Alman heyeti, 180 bin Kobanilinin sığındığı Şanlıurfa'nın Suruç ilçesini ziyaret etti. Roth, HDP'li vekillerden 'bilgi aldı'. Ardından çadır kentte kalanları ziyaret etti. nbsp;
5 Ekim: nbsp;Roth, Türk hükümetinin geçmişte IŞİD'e göz yumduğunu öne sürdü, "Almanya'nın da bu noktada siyasi baskı uygulaması gerekiyor" dedi.
6 Ekim: nbsp;Diyarbakır'a gelen Claudia Roth, HDP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve yardımcısı Fırat Anlı'yı ziyaret etti. Geliş amacını 'sığınmacıların durumunu yerinde görmek' olarak açıkladı. Aynı gün, Mardin'e geçip IŞİD'den kaçan Ezidileri ziyaret etti. Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık'ın ağırladığı Roth, "Kürtler acı çekiyor. Sadece bu bölgede değil, Kobani'dekiler de olmak üzere bu insanlara destek olunması gerekiyor" dedi. Claudia Roth, sonra Demokratik Toplum Kongresi (DTK)'ne ziyarette bulundu. Burada "Kürtler 3 yıldır toprakları için direniyor eminim en kısa sürede bu kirli savaş son bulacak" dedi. Diyarbakır Barosu, Alman siyasetçiye Suriçi'ndeki Baro Evinde yemek verdi. Roth, "Kobani'deki son durum konusunda görüş alış verişinde bulunuldu". Bir gün sonra olaylar çıktı ve PKK'nın terör eylemlerine dönüştü.
7 Ekim: nbsp;HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sokağa çıkın dedi.
8 Ekim: nbsp;Alman ZDF televizyonuna konuşan Claudia Roth, "Türkiye kirli politika izliyor" açıklamasını yaptı. Erdoğan için "Onun derdi; Esad. Onun yok edilmesi gerektiğini söylüyor. Böylece Sünni liderliği elinde tutmak istiyor. Bir yandan biz Kürtler için her şeyi yapıyoruz diyorlar, diğer yandan Erdoğan 'PKK ile IŞİD ile aynı' diyor. Bu bir çılgınlık" dedi.
10 Ekim: nbsp;O Türkiye'yi suçladığı sırada Diyarbakır'daydı. İddiaya göre Alman derin devletinden HDP'lilere mesaj aktarmakla meşguldü.
12 Ekim: nbsp;Gazeteci kılığındaki 5 Alman ajanı Diyarbakır'da gözaltına alındı. Almanlar dün serbest bırakıldı.
Rotayı Claudia Roth mu çiziyor?
HDP İLE KOL KOLA


Gezi Parkı olayları sırasında da Taksim'e gelip ortalığı karıştıran Claudia Roth, Türkiye ziyaretlerinde mutlaka Diyarbakır, Mardin ve Şırnak'a gidiyor. HDP'liler tarafından ilgiyle karşılanan Alman siyasetçi, Ahmet Türk ile sarılıp koluna girecek kadar samimi...


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...