'Türkiye 90'lara geri dönmeyecek'

'Türkiye 90'lara geri dönmeyecek'

Politika Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bütün baltalama girişimlerine rağmen çözüm sürecine bir kez daha sahip çıktı…

TOBB İstişare Toplantısı'na katılan Davutoğlu, 35 ilden gelen sivil toplum örgütü temsilcisine hitaben yaptığı konuşmada çözüm süreci ve Kobani olaylarını değerlendirdi. "Birileri ülkeyi şu veya bu bölge, şu veya bu etnik-mezhebi kesim diye bölmeye çalışırken, odaların ve sendikaların bir araya gelerek 'Hayır, biz tarihi birlikte yaşamış, geleceği de birlikte şekillendirecek bir milletin fertleriyiz' diye seslerini yükseltmelerinin vaktidir" diyen Başbakan özetle şunları söyledi: "Çözüm sürecinde ciddi ivme kazanıldı. Bu sürecin mekanizması Bakanlar Kurulu kararıyla esasa bağlandı. Suriye'deki bütün akrabalara, komşulara yardım edebilmek kastıyla, oradaki zulme karşı en etkin tavrı almak amacıyla tezkere çıkardık. Toplum olumlu beklenti içindeyken, bayramın üçüncü gününden itibaren yaşanan olaylarla kargaşa ortamı oluşturulmaya çalışıldı.Şimdi sorma vaktidir! Hüseyin Hatipoğlu'nun kızı Yaren'in yetim kalmasına sebep olanlar neyi amaç edindiler? 11 aylık Ecrin Balcı'nın öksüz kalmasına sebep olan alçakça saldırılar niçin yapıldı? Kobani'ye mi yardım ettiler? Suriye'deki zulmü mü durdurdular? Terör ve şiddet eylemleriyle kendi halkına zulüm yapanlar bilsin ki, Türkiye'yi hiçbir zaman kaos sarmalının içine sokamayacaklar. Devlet, kamu düzenini tesis etmek için her tedbiri almayı sürdürecek. Türkiye 1990'lara geri dönmeyecek. Aksine 2023 perspektifiyle yeni Türkiye'nin inşasında kararlıyız. İnşa ve ihya dönemi başlamıştır, bunu kimse durduramayacak.
Sabotajlara karşı çözüm sürecini ayakta tutmaya kararlıyız. Kim ne derse desin, hangi terör faaliyetleri yapılırsa yapılsın, ilk günden vurguladığımız gibi çözümü kurban vermeyeceğiz… Yaraları sarıp yolumuza devam edeceğiz. Hayalimiz var bizim. Bu ülkeyi dünyanın en büyük 10 gücü arasına sokma hayali. Doğu ve Güneydoğu'yla ilgili hayalimiz var. Hayali olmayanlar utansın, bu hayalleri yıkmaya çalışanlar, bu hayallerin yerine şiddeti, vandalizmi getirmeye çalışanlar utansın." nbsp;
Başbakan Davutoğlu, önceki gün yapılan ve Yargıda Birlik Platformu'nun (YBP) zaferiyle sonuçlanan HSYK seçimleri dolayısıyla da yargı mensuplarını tebrik etti. Davutoğlu, "Türkiye'de yargının bağımsızlığı ve yargının herhangi bir grubun ipoteği altına girmemesi, bütün bu ekonomik kalkınma ve siyasi demokratikleşme çabalarının en önemli ayağıdır" dedi.
İSMAİL SONSUZ - ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...