Fenerbahçe'de sow derbisi

Fenerbahçe'de sow derbisi

SPOR Haberleri

Derbi öncesi Fenerbahçe'ye bir darbe de Moussa Sow'dan geldi.

Milli takımda sakatlanan Senegallinin derbide oynamasının zor olduğu ortaya çıktı. Senegal Milli Takım Doktoru Fallou Cisse, Sow'un sakatlığıyla ilgili açıklamasında, "Çekilen ultrasonda küçük bir yırtık tespit ettik. Çarşamba günü Tunus'a karşı forma giymesi mümkün olmadığı için kadrodan çıkardık. Tedavisine İstanbul'da devam edecek" derken Senegal'den gelen raporları inceleyen Fenerbahçe sağlık ekibinin yıldız golcüyü derbiye yetiştirme konusunda çok ümitli olmadığı öğrenildi. Bu gelişme karşısında planları alt üst olan İsmail Kartal yeni formül için arayışlarını hızlandırdı. Sol kanat alternatiflerini masaya yatıran Kartal'ın öncelikli planı bu mevkide Alper'i kullanmak. Ancak, Hasan Ali'ye ilk 11'de görev verip Caner'i ileriye çekmek de İsmail Hocanın tercihleri arasında yer alıyor.
İsmail Kartal derbi öncesindeki bu sıkıntılara rağmen Gaziantep maçında önce Emre'yle sonrasında ise taraftarlarla gerginlik yaşayan Nijeryalı golcü Emenike'yi son çare olarak düşünüyor. İki haftadır yedek soyunan hatta son maçta oyuna dahi giremeyen Emenike'nin milli takımdan yorgun geleceği ve takımla ancak tek idman yapabilecek olması 11 şansını azaltıyor. Nijeryalı yıldızın formsuzluğu ve kanatta oynadığı zaman sahada kaybolması da diğer dezavantajları. Forvette tercihini Webo'dan yana kullanmayı düşünen Kartal, kesin kararını son idmanın ardından verecek. Eğer çok büyük bir sürpriz olmazsa düne kadar takımın bir numaralı golcüsü olarak anılan Emenike, Sow'un yokluğunda dahi yedek soyunmak durumunda kalacak.
M.Emin ULUÇ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...