Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kentsel dönüşüm milli güvenlik meselesi

Kentsel dönüşüm milli güvenlik meselesi

Ekonomi Haberleri

Murat Kurum, "Emlak Konut GYO bütün birikimini Esenler'de kullanacak" dedi. Belediye Başkanı da, "Riskli yapıları dönüştürmek zorundayız" diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Emlak Konut GYO, Esenler Belediyesi ve Eskon İnşaat iş birliği ile hayata geçirilen Esenler Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesinin 2. etap satışları başladı. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, kurumun yıllar içinde kazandığı birikim ve teknik altyapısının avantajlarını İstanbul Esenler Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesinde de kullanacağını söyledi. 900 günde tamamlanması planlanan proje çerçevesinde hak sahiplerine bin 403 daire ve 32 dükkan tahsis edilecek. 2. etapta ise 970 konut ve 23 ticari alan satışa sunuldu. Emlak Konut GYO olarak, bu projeyi hayata geçirmekten dolayı gururlu olduklarını ifade eden Kurum, ileriki dönemlerde de kentsel dönüşüm projelerinde aktif rol üstleneceklerini dile getirdi. Kurum, 71 bin 821 metrekarelik proje alanının kentsel dönüşüm alanı olarak belirlendiğini ifade ederek, bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Esenler Belediyesi ve Eskon Esenler İnşaat ile 2014 yılı başında iş birliği protokolü imzaladıklarını hatırlattı. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise kentsel dönüşüm çok yönlü ele alındığında bir milli güvenlik meselesi olduğunu belirterek, "Ülkemizin hangi bölgesi riskli yapılarla doluysa buraları dönüştürmek zorundayız" dedi. Göksu, kentsel dönüşümün bir hayat kurtarma operasyonu olduğunu ifade etti.

FİYATLAR 281 BİN TL'DEN BAŞLIYOR
Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun tanıttığı projede, 970 konut ve 23 ticari alan satışa çıktı. 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 tiplerinde inşa edilecek konutların satış fiyatları 281 bin liradan başlıyor.

Bünyamin Çelik İSTANBUL

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...