Şehitlerimiz son yolculuğuna uğurlandı

/ Kaynak: DHA
Şehitlerimiz son yolculuğuna uğurlandı

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Deniz Hava Üs Komutanlığından havalandıktan 7 dakika sonra düşen helikopterde şehit olan 4 asker için bugün askeri tören düzenlendi.

Pazar günü eğitim faaliyetine katılmak için İzmit Cengiz Topel Havaalanında bulunan Deniz Kuvvetler Komutanlığına bağlı Deniz Hava Üs Komutanlığından havalandıktan 7 dakika sonra düşen helikopterde şehit olan 2'si pilot, subay 2'si teknisyen astsubay 4 asker için bugün görev yaptıkları üs komutanlığında askeri tören düzenlendi. nbsp;Törene Genel Kurmay Başkanı Necdet Özel ile tüm kuvvet komutanları, iki bakan ve şehitlerin yakınları ile askerler katıldı. Pazar günü saat 12.18'de eğitim için Konya'ya gitmek için havalanan Deniz Pilot Binbaşı, Deniz Akdeniz, Deniz Pilot Üsteğmen Çağrı Ceyhan, Radar Astsubay Kıdemli Üst Çavuş Mehmet Karakaşoğlu ve DSA Astsubay Üst Çavuş Ömer Burak Ögüt'ün içinde bulunduğu helikopter kalkıştan 7 dakika sonra 12.25'de radarlardan kaybolmuş ve telsiz bağlantısı kesilmişti.

Şehitlerimiz son yolculuğuna uğurlandı

Deniz Hava Üs Komutanlığı bu gelişme üzerine anında harekete geçerek hemen arama çalışmalarına başladı. Bir Casa uçağı ile 4 arama helikopteri hava karardıktan sonra bile tüm bölgeyi tararken 250-300 kişiden oluşan arama kurtarma, jandarma ve diğer askerlerden kurulu ekipler ormanlık alanlara dağılarak helikopteri aradı. Bu aramalar ancak gece saat 22.00 sıralarında sonuç verdi. Helikopterin enkazına Samanlı Dağlarının en yüksek noktası olan 1650 rakımlı Kartepe'de Otel ve Kayak Merkezinin bulunduğu noktaya yakın bölgedeki vadi içinde dere yatağında bulundu. Yapılan ilk tespitte de 2 subay, 2 astsubayımızın şehit olduğu anlaşıldı. Helikopterin düşüş nedeniyle ilgili inceleme devam ederken şehitler için bugün görev yaptıkları İzmit Cengiz Topel Havalimanındaki Deniz Hava Üs Komutanlığında askeri tören düzenlendi.

Şehitlerimiz son yolculuğuna uğurlandı

Törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Deniz Kuvvetler Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetler Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, şehit yakınları ve askerler katıldı. Törende konuşan Deniz Hava Komutanı Tuğamiral Ercan İncioğlu, "Bugün kendini mavi vatan savunmasına adamış deniz kuvvetlerimize katılmış 4 kahraman askerimizi son yolculuğuna uğurlamak için buluşmuş bulunuyoruz. Çok değerli yakınları göz yaşları ve acınızı yürekten paylaşıyoruz. İki maviye gönül veren askerlerimiz artık semada. Bir asker için en yüksek makam olan kahraman silah arkadaşlarım vatan ve millet uğruna hayatlarını ortaya koyarak adlarınızı altın harflerle yazdırdınız. Bayrağımız göklerde ve dünya denizlerinde gururla dalgalanıyorsa Atatürk ve siz aziz şehitlerimize borçluyuz. Sizlere Allahtan rahmet değerli kederli ailelerinize başsağlığı dileriz. Vatan size minnettardır." diye konuştu. Törenin ardından Genelkurmay Başkanı Orgenaral Necdet Özel şehit yakınlarının yanına giderek tek tek başsağlığı dileğinde bulundu. Orgeneral Özel ile birlikte kuvvet komutanları ve bakanlarda şehit yakınlarına başsağlığı diledi. Törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi. Şehitlerimizin bugün toprağa verileceği yerler şöyle;
Şehitlerimiz son yolculuğuna uğurlandı

-Dz.Plt.Bnb. Deniz AKDENİZ (öğlen) Gölcük Değirmendere Merkez Camii'nden
-Dz.Plt.Ütğm. Çağrı CEYHAN (ikindi) İstanbul Ataköy Beşinci Kısım Camii'nden
-Rad.Astsb.Kd.Üçvş. Mehmet KARAKAŞOĞLU (ikindi) Ankara Kocatepe Camii'nden
-DSA Astsb.Üçvş. Ömer Burak ÖĞÜT (ikindi) Eskişehir Reşadiye Camii'nden defnedilecekler.
GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...