Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'den IŞİD itirafı: Başaramadık!

ABD'den IŞİD itirafı: Başaramadık!

DÜNYA Haberleri

ABD Genel kurmay Başkanı Martin Dempsey IŞİD'e karşı başarısız olduklarını itiraf etti.

ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, Irak ve Suriye'de IŞİD'e karşı mücadele veren Amerikan savaş uçaklarının hava saldırılarının başarısız olduğunu itiraf etti.ABD Başkanı Barack Obama'nın, IŞİD'in önce güçsüzleştirilmesi, ardından da yok edilmesi için bel bağladığı ABD ve koalisyon ülkelerinin hava saldırılarının, Irak ve Suriye'de terör estiren, Irak'ta başkent Bağdat'a, Türkiye ile Suriye sınırındaki Kobani bölgesinde ilerleyişini sürdüren IŞİD'e karşı etkili olmadığı ortaya çıktı.

NASIL MANEVRA EDECEKLERİNİ BİLİYORLAR
ABD'de yayın yapan ABC televizyon kanalında "This Week" (Bu Hafta) programında, Martha Raddatz'ın sorularını yanıtlayan ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, "Bombardıman başladığından bu yana IŞİD taktik değiştirmeyi sürdürmekte, hedeflerin belirlenmesini engellemekte'' dedi.Raporlara göre, ''savaş uçaklarından yalnızca yüzde 10'u bomba atıyor" yorumundan sonra gelen "Hedefleri bulmak daha da zorlaştı mı" sorusuna verdiği yanıtta, "Bu tam olarak doğru bir oran mı bilmiyorum. Ama bu rakam doğru ise benim için sürpriz olmaz. Onları hedef olmak zor. Nasıl manevra edeceklerini, toplumu nasıl kullanacaklarını biliyorlar ama bir hedef bulduğumuzda yok edeceğiz" diye konuştu.

NEDEN DURDURULAMIYOR?
ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey'in itirafları, IŞİD'in Irak ve Suriye'de neden durdurulamadığının açıklaması olarak algılandı.
Dempsey, Irak'ın batısındaki Sünni nüfus yoğunluklu bölgeleri ele geçiren ve kuzeyde Kürt yönetimini tehdit eden IŞİD'in başkent Bağdat'a çok yaklaştığını da söyledi. ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, IŞİD'in Bağdat Havalimanı'nı hedeflendiğini belirterek, "Havalimanının 20-25 kilometre yakınına kadar gelmişlerdi ve Irak birliklerini geçmeleri durumunda da havalimanına ulaşacaklardı. O havalimanına ihtiyacımız var, bunun olmasına izin veremezdik" dedi.


HABER7

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...