Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'de öfke büyüyor: 50 kişi gözaltına alındı!

/ Kaynak: AA
ABD'de öfke büyüyor: 50 kişi gözaltına alındı!

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'nin St.Louis kentinde siyahi gencin polis tarafından vurulmasından sonra yapılan protestolarda 50 kişi gözaltına alındı.

ABD'nin St. Louis kentinde, siyahi gençlerin polis tarafından vurularak öldürülmesiyle ilgili protestolarda 50 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

ABD'de öfke büyüyor: 50 kişi gözaltına alındı!


DİN ADAMLARI DA DESTEKLEDİ
St. Louis bölgesinde sivil itaatsizlik eylemleri yapan göstericilerin protestoların dördüncü gününde Ferguson Emniyet Müdürlüğü'ne yaptıkları yürüyüşe din adamları liderlik etti.Karakola yakın bir kiliseden başlayan yürüyüşte polis tarafından vurularak öldürülen gençlerin isimleri megafonla okundu. Göstericiler polisin özür dilemesini talep etti.

BELEDİYE BAŞKANI İLE GÖRÜŞMEYİ TALEP ETTİLER
Gösterilerin küçük bir bölümü polis hatlarını yararak karakolun ön kapısına ilerledi ancak içeri girmedi. Grup, karakolun önünde ağustos ayında Michael Brown'ın St. Louis kentinin Ferguson mahallesinde vurulduktan sonra cesedinin sokaktan kaldırılmadığı süre kadar, yani yaklaşık dört saat bekledi.St. Louis ve dış mahallelerinde gösterilerini sürdüren protestocular, dükkanları ve binaları işgal ederek ulusal bir futbol maçında pankart açtı. Belediye binası önünde de pankart açan göstericiler, Belediye Başkanı Francis Slay'le görüşmeyi talep etti.

İKİNCİ FERGUSON VAKASI
Siyahi genç Brown'ın ölümü Ferguson başta olmak üzere bölgede binlerce kişinin katıldığı dev kitlesel gösterilere neden olmuştu. Protesto gösterileri ve çatışmalar nedeniyle bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alınmıştı.
Geçen hafta da 18 yaşındaki bir başka siyahi genç Vonderrit Myers, yine St. Louis kentinin başka bir mahallesinde görevi başında olmayan bir polis memuru tarafından vurularak öldürülmüştü. St. Louis polisi, siyahi gencin silahlı olduğunu ve güvenlik güçlerine üç el ateş ettiğini ileri sürmüş, gencin yakınları ise siyahi gencin elinde sandviç olduğunu ve polisin bunu silah sanarak ateş ettiğini savunmuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...