Zuckerberg ve eşinden Ebola için büyük bağış

/ Kaynak: AA
Zuckerberg ve eşinden Ebola için büyük bağış

DÜNYA Haberleri  / AA

Facebook'un kurucusu Zuckerberg ve eşi Priscilla Chan'in Ebola salgınıyla mücadele için 25 milyon dolar bağışta bulunacağı bildirildi.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg ve eşi Priscilla Chan'in Ebola salgınıyla mücadele için ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Vakfına 25 milyon dolar bağışta bulunacağı bildirildi. Vakıftan yapılan açıklamaya göre, bağışın hızla yayılan Ebola salgının görüldüğü bölgelerde kullanılacağı bildirildi.


Geçen ay Microsoft'un kurucu ortağı Paul Allen 9 milyon dolar bağışta bulunmuştu.


Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Batı Afrika'daki Ebola salgınının coğrafi olarak yayılmaya devam ettiğini ve salgına yakalananların sayısının bu hafta 9 bine ulaşabileceğini bildirdi.


DSÖ Genel Direktör Yardımcısı Bruce Aylward, düzenlediği basın toplantısında Batı Afrika ülkeleri Gine, Sierra Leone ve Liberya'da görülen salgında ölenlerin sayısının 4 bin 447'ye ulaştığını kaydetti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...