Davutoğlu: Kürtler artık sesini yükseltsin

Davutoğlu: Kürtler artık sesini yükseltsin

Politika Haberleri

Davutoğlu, bölge halkının her yeri yakıp yıkan provokatörlere tepki vermesini istedi ve ekledi: 'Her zaman yanınızdayız sesinizi yükseltin.' dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin yeni yasama yılındaki ilk TBMM grup toplantısında milletvekillerine seslendi. Konuşmasının büyük bölümünü Türkiye'yi savaş alanına çeviren Kobani eylemleri ve çözüm sürecine ayıran Davutoğlu özetle şunları söyledi: "Olayların ardından çıkıp televizyonlarda konuşanlar, 'şiddete istememiştik, sadece gösteri yapın demiştik' diyenler var. Biz görmüyor muyuz, nasıl bir planlama yapıldığını hissetmiyor muyuz? Kamu düzeni kesinlikle teminat altına alınacaktır. Hukuk devletinde kimse hesap sorulamaz değildir. Bu vandalizmi yapanları tek tek hukukun önüne çıkartacağız. Bakanlar Kurulu'nda derin analizini yaptık. Ne tedbir gerekiyorsa alınacak, ihtiyaçlar giderilecek. Yakılan her TOMA'nın yerine gerekirse 5, 10 TOMA alınacak. Kamu binalarının daha iyileri yapılacak. Yangın yerinde gül yetiştireceğiz. nbsp;
Kesinlikle emniyet güçlerimizin, yargı sistemimizin olaylara seri ve çabuk şekilde müdahale etmesini garanti altına alacağız. Bundan sonra kim böyle bir vandalizmle mala zarar verirse, o zarar geri dönecek ve o ödeyecek. Bununla ilgili hukuki düzenleme yapma talimatı verdim. nbsp;

HEPSİ BAASÇI…
Suriye'de olaylar Kobani'yle başlamadı. 300 bine yakın kardeşimiz, Arap, Kürt, Türkmen, Süryani... şehit edildiler, öldürüldüler. 3.5 yıldır bunu görmeyenler zulmü Kobani'yle mi fark etti. Mesele Kobani değil, Kobani üzerinden Türkiye'ye baskı oluşturma çabasıdır.
Türkiye IŞİD'e de Esed'e de karşıdır, karşı olmaya devam edecektir. Kılıçdaroğlu ve HDP bugün aynı netlikte, 'Biz IŞİD'e de Esed'e de karşıyız' diyebilecek mi? Bütün meseleleri Suriye rejimini ve Esed'i korumak. Niye biliyor musunuz? Zihniyet aynı. Esed Arap, CHP Türk, HDP de Kürt Baası… HDP, süreç ile Kobani'yi irtibatlandırarak bize şantaj yapmaya kalktı, buna izin vermeyiz. Çözüm süreci Türkiye patentli bir süreçtir, kararlılıkla sürdürülecek. Bölgedeki kardeşlerim size sesleniyorum: Sesinizi yükseltin. Onlar yaktılar, yıktılar; biz inşa edeceğiz."

MENDERES'TEN?GEZMİŞ'E...
HSYK seçimlerine de değinin Başbakan Davutoğlu, "Memnuniyetle görüyoruz ki HSYK seçimlerinde hakimlerimiz, savcılarımız hür iradeleriyle, çok özgür bir ortamda kendi tercihlerini yaptılar" ifadelerini kullandı. "Her birine kefilim. Türkiye'de yargı bağımsızlığının önemli eşiklerinden biri gerçekleşmiş oldu" diyen Davutoğlu şöyle devam etti: "Demokrasinin şartı, özgür, bağımsız ve vesayetten uzak bir yargıdır. Said-i Nursi'den Nazım Hikmet'e, Adnan Menderes'ten Necmettin Erbakan'a, Necip Fazıl'dan Şeyh Said'e, Deniz Gezmiş'den Seyit Rıza'ya, İskilipli Atıf Hoca'ya kadar... Yargının vesayet altına alındığı dönemlerde, şu veya bu görüşten, inançtan, mezhepten onlarca önemli kanaat önderimizi kaybettik. Şimdi yargı bağımsızlığı açısından tarihi bir sınavdan geçildiği kanaatindeyim."

GÜNEYDOĞU'DA 1. PARTİYİZ
Başbakan Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde partisinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki belediye başkanlarıyla da bir araya geldi. Toplantıda konuşan Davutoğlu, nbsp;"Çözüm sürecinde bazı çevreleri muhatap almamız onların Kürt halkının, Kürt kökenli vatandaşlarımızın yegane temsilcisi olduğu anlamına gelmez. Doğu Anadolu'da ve Güneydoğu Anadolu'da hâlâ en büyük parti AK Parti'dir" dedi.
İsmail Sonsuz ANKARA


İsteğimiz nbsp;

askerî tampon nbsp;
bölge değil!


Başbakan Ahmet Davutoğlu, resmi temaslar için Ankara'da bulunan Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong'la biraraya geldi. Baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısında konuşan Başbakan Davutoğlu, Singapur'la ikili ilişkiler ve ziyaretle ilgili değerlendirmelerinin ardından soruları cevapladı. Davutoğlu, çözüm süreciyle ilgili bir soru üzerine şunları söyledi: "Dün Hakkari'de yaşanan Dağlıca karakolumuz etrafında çok ciddi taciz atışları söz konusu oldu. Bunlara tahammül göstermemiz taviz vermemiz mümkün değil. Silahlı kuvvetlerimiz gerekli tedbirler aldılar. Bundan sonra da çözüm sürecinde süreklilik ve kararlılık isteniyorsa herkes kamu düzenine saygıda kusur etmeyecek. Yol haritamızı belirledik. Yeni adımlar atma konusunda kararlılığımız var." Başbakan, Suriye ve Kobani meselesiyle ilgili de şu ifadeleri kullandı: "Türkiye'nin talebi kesinlikle askeri tampon bölge ile karıştırılmamalıdır. Talep ettiğimiz husus bu saldırılardan kaçan zavallı masum Suriye halkının sığındığında kendini emin hissedeceği bölgelerin ihdas edilmesidir."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...