Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yeni kimlikler ne zaman verilecek, işte o tarih!

Yeni kimlikler ne zaman verilecek, işte o tarih!

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Davutoğlu yeni kimlikler ile ilgili bilgi verdi. Davutoğlu yeni kimliklerin ne zaman verileceğinidi yapmış olduğu açıklamada söyledi işte o tarih!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanlığının güvenlik şartlarını iyileştirmenin yanı sıra vatandaşların hayatını da kolaylaştırmakla yükümlü olduğunu belirterek, "Bu anlamda bürokraside tam bir devrim yapacağız. İçişlerinde yürütülen prosedürler en kısa, en seri, en az vakit ve enerji kaybettiren nitelikleri barındıracak" dedi. Başbakan Davutoğlu, sosyal hayata ilişkin yapılacak düzenlemeleri de şöyle açıkladı: "Mesela soyadı değiştirme... Birçok vatandaşımız için mahkemelere gidilmesi gereken uzun bir sürecin parçasıyken yeni uygulamayla dilekçeyle soyadı değişimi mümkün olabilecek. Birçok soyadları vaktinde verilmiş ama vatandaşlarımız açısından ve sosyal kültürel etki bakımından değiştirme zarureti olan soyadları var. Doğum, ölüm, adres değişiklikleri elektronik ortamda yapılabilecek. Yeni kimlikler son derece kullanışlı, elektronik, biyometrik özellikleri de taşıyor. Aralık ayından itibaren verilmeye başlanacak."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...