Altından 25 milyar dolar geldi

Altından 25 milyar dolar geldi

Ekonomi Haberleri

Türkiye son 5 yılda altın ihracatından 25 milyar dolar gelir elde etti.

39. İstanbul Uluslararası Mücevherat, Saat ve Malzemeleri Fuarı bugün kapılarını açtı.Türk kuyumculuk sektörü için alternatifsiz atölyeler ve dükkânlar üreten, sektörün üretim merkezi haline gelen İstanbul Vizyon Park ve Kuyumcukent projeleriyle adından söz ettiren ve Türkiye'nin ilk altın ve elmas saklama merkezini çok kısa bir süre sonra tanıtacak olan KUYAŞ Gayrimenkul, fuarda yeni projelerini sergiledi.


Pırlantada ÖTV'nin yeniden düzenlenmesi ihracatı tetikledi


Fuarda açıklamalarda bulunan KUYAŞ Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sait Erdal Metiner, İstanbul Uluslararası Mücevherat, Saat ve Malzemeleri Fuarı'nın kuyumculuk sektörüne, özellikle ihracat anlamında büyük katkılar yaptığını söyledi. Pırlantada ÖTV'nin yeniden düzenlemesinin sektör açısından kritik öneme sahip olduğunu ifade eden Metiner şöyle konuştu: "Sektörün, özellikle son 5 yıl içinde altın ihracatında ivme kazandığı aşikâr. Pırlantada ÖTV'nin yeniden düzenlenmesi, sektör ihracatına önemli ölçüde katkı yaptı. Pırlanta ve Elmas Borsası'nın sektör mensuplarına yeniden kolaylıklar sağlaması da üreticilerimizin önünü açan bir diğer faktör. Mart'ta düzenlenen fuar iç ve dış pazarlara yönelik ancak Ekim fuarı, yani bugün kapılarını açan fuar tamamıyla dış pazara yönelik.Bugün burada ihracat pazarlarının önemli firmaları ve temsilcileri yer alıyor. Türk kuyumculuk sektörü kendini her yıl geliştiriyor. Rakamlara baktığımızda, Türkiye'nin son 5 yılda altın ihracatından 25 milyar dolar gelir elde ettiğini görüyoruz. Bu fuarlar, bu rakamın daha da yükselmesine imkan tanıyor."


Türkiye'nin ilk altın ve pırlanta saklama merkezi olacak


KUYAŞ'ın Türkiye'de bir ilki temsil edecek projesinden de söz eden Sait Erdal Metiner, " Çok kısa bir süre sonra lansmanını yapacağımız proje, sadece Türkiye'nin değil, dünyanın altın ve pırlanta saklama merkezi olacak. Kısa bir süre sonra detaylarını açıklayacağız" dedi.


Altının ve paranın merkezi


Bugüne kadar hayata geçirdiği projeler ile bir kompleks olşturan KUYAŞ, bünyesinde bulundurduğu Merkez Bankası Avrupa Yakası Veznesi, Merkez Bankası Takas ve Saklama Merkezi, Borsa İstanbul Takas Merkezi, Ulusal Bankaların Grup Merkezleri, Loomis, Bantaş ve Brinks para taşıma şirketleri gibi pek çok kuruluş ile altının ve paranın merkezi konumuna ulaştı. nbsp;Ekotrent

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...