Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

2015'te 3 ek vergi geliyor!

2015'te 3 ek vergi geliyor!

Ekonomi Haberleri

Maliye Bakanlığı, uzun yıllardır ilk kez bütçeyi Anayasa'da öngörülen 17 Ekim'den iki gün önce Meclis'e sundu.

Türkiye'nin 2015 yılı için bütçe giderleri 472.9 milyar lira, gelirleri 452 milyar, bütçe açığı ise 21 milyar lira olarak öngörüldü. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, basın toplantısında 2015 bütçe rakamları hakkında bilgi verirken soruları dacevapladı. En çok soru da yeni vergilerle ilgili geldi. Şimşek'in, "yılbaşında sigara ve alkolde vergi artışı olacak mı?" sorusuna, "Hayır" cevabı vermemesi, "Sigara ve alkolün vergisinde yılbaşında artış mı olacak?" sorularına yol açtı. Şimşek, "Bütçeyle ilgili varsayımlarımız ne gerektiriyorsa o adımları atacağız" nbsp;cevabıverdi.

OTOMOBİL LİSTEDE YOK

Orta Vadeli Program'da yer alan lüks tüketimde caydırıcı vergilendirmeye gidileceğine ilişkin maddeyle ilgili soru üzerine Şimşek, "Tabii ki çalışmalar olacak. Orta, uzun vadede vatandaşlarımızın, lüks malları tüketecekse daha fazla vergi vermesini normal buluyoruz. Otomotivde geçmişte benzeri şeyler yapıldı, ama şu an itibarıyla yeni bir şey yok" dedi. Şimşek rant vergisi hakkında da buna ilave birtakım çalışmaları olduğunu bunun da Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nda gündeme geleceğini söyledi.Habertürk
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...