Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Güllüce'den ÇED uyarısı

/ Kaynak: İHA
Bakan Güllüce'den ÇED uyarısı

Politika Haberleri  / İHA

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'den belediyelere ÇED yazısı gönderildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatı ile belediyeler tarafından ruhsatlandırma işlemlerinden önce Çevresel Etki Değerlendirilmesine (ÇED) ilişkin gerekli sorgulamaların yapılmasının önemine binaen İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne yazı gönderildi.

ÇED RAPORU ALMADAN FAALİYETE BAŞLIYORLAR
Bakanlıktan yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığına, son zamanlarda belediyelerce ÇED yönetmeliğine tabi bazı projelerde "ÇED olumlu" ya da "ÇED gerekli değildir" kararı almadan faaliyete başlandığının tespit edildiği bildirildi.
ÇED süreci tamamlanmadan inşaata başlanmasının hem geri dönülemez çevre sorunlarına yol açtığı hem de bu faaliyetlere Kanun gereği idari para cezaları ve faaliyet durdurma yaptırımları uygulandığı kaydedildi.

BELEDİYELERE BÜYÜK GÖREV
Bu durumun yol açacağı zaman ve ekonomik kayıpların ve mağduriyetlerin önlenebilmesinde belediyelere büyük görev düştüğü belirtilen açıklamada, "Bu kapsamda ülkemizde ekonomik ve sosyal gelişmeye engel olmaksızın çevre değerlerini korumak, sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak amacıyla ilgili belediyelerce ruhsat vb. belgeler düzenlenmeden önce 2872 sayılı Çevre Kanununun 10. maddesi hükmü gereğince Çevresel Etki Değerlendirmesine ilişkin gerekli sorgulamanın yapılması büyük önem arz ediyor" ifadesine yer verildi.
Açıklamada, Bakanlığın, Çevre Kanununun hükümlerinin titizlikle uygulanması için 13 Ekim'de İçişleri Bakanlığına belediyelere bildirilmesi için yazı gönderdiği bilgisi verildi.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...