Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

El Clasico rekabitne Franco bulaştı

/ Kaynak: DHA
El Clasico rekabitne Franco bulaştı

SPOR Haberleri  / DHA

Barcelona ile Real Madrid kulüpleri arasında yüzyılı aşan ezeli rekabet ilginç olaylara sahne olmaya devam ediyor.

İki kulüp arasında bu sezon 26 Ekim tarihinde Madrid'de Santiago Bernabeu Stadı'nda oynanacak olan "El Clasico" karşılaşması öncesi Katalan televizyonu Real Madrid ile Franco'nun ilişkisini ispat eden bir belgesel yayınlama kararı aldı.


Belgeselde, Real Madrid'in faşist diktatör Franco ile olan kurumsal ilişkisi ortaya konulacak. Katalanlar Real Madrid'in Franco'nun imtiyazlı kulübü olduğunu hatırlatarak faşist diktatörün iktidarda olduğu sürece tüm devlet kaynaklarının bu takıma aktarıldığı buna örnek olarak da Bernabeu Stadı'nın inşası gösterildi.


"Kara bir dönemin Real Madrid üzerindeki beyaz zaferleri" adlı belgeselde, Franco döneminde hakemlerin faşist rejimden korkarak sürekli Real Madrid lehine düdükler çaldığı ve bu durumun bir alışkanlık haline gelerek demokrasiye geçişten sonrada devam ettiği idda edildi. Bu akşam yayınlanması beklenen belgesele Real Madrid kulübünün sert bir açıklama yapması bekleniyor. Katalanların İspanya'dan bağımsızlığını istediği bu günlerde iki taraf arasında iyice gerginleşen ortamın bu belgesel ile daha da sertleşeceği bekleniyor.

SPOR
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...