Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mursi'nin davasına erteleme

/ Kaynak: AA
Mursi'nin davasına erteleme

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Mursi'nin de yargılandığı davanın duruşması 21 Ekim'e ertelendi

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yargılandığı ve kamuoyunda "İttihadiyye olayları" olarak bilinen davanın duruşmasının 21 Ekim'e ertelendiği bildirildi.
Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire Polis Akademisi binasında görülen davanın duruşmasında, savcılığın iddianamesinin okunmasına devam edildi. İddianamenin bugün okunan bölümünde, Mursi ile Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), "Ülkeye göz dikerek yönetimi ele geçirmeye çalışmak ve yönetimi, teşkilat ile uluslarası örgüt lehine kullanmakla" suçlandı.
İddianamede, "İhvan, 25 Ocak 2011 devriminin başlangıcında herhangi bir rolü yokken sonradan devrimi sinsice sahiplendi. Devrimciler hedeflerini gerçekleştirip Mübarek'i yönetimden çekilmeye mecbur bırakınca İhvan, çıkarlarını gerçekleştirmek ve tahta oturmak için dini alet ederek destekçilerini toplamaya başladı" denildi.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...