IŞİD operasyonları devam ediyor

/ Kaynak: AA
IŞİD operasyonları devam ediyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Koalisyon güçlerine ait savaş uçakları, Halep'e bağlı Kobani'deki (Ayn el Arap) terör örgütü IŞİD hedeflerini bombaladı.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları, Halep'e bağlı Kobani'deki (Ayn el Arap) terör örgütü IŞİD hedeflerini bombaladı.Son günlerde Kobani'nin batı kısmındaki IŞİD hedeflerini yoğun şekilde bombalayan koalisyon güçleri, bu kez kentin doğusunda bulunan ve Türkiye sınırına yakın mevzileri vurdu. Bombardımanın ardından IŞİD militanları, Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınına çok sayıda havan mermisi attı. nbsp;Kentteki sokak çatışmaları ve güvenlik güçlerinin sınır hattındaki önlemleri devam ediyor.ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), son birkaç gündür yoğun hava saldırısına tuttuğu Kobani ve çevresindeki IŞİD hedeflerinin de 14 kez vurulduğunu bildirdi.


CENTCOM tarafından yapılan açıklamada, ABD ordusunun dün Kobani yakınlarındaki hedeflerine bombardıman ve savaş uçakları kullanarak 14 saldırı gerçekleştirdiği kaydedildi. Bu hava saldırılarının hepsinin Kobani çevresine yapıldığı belirtilen açıklamada, ilk izlenimlere göre örgütün 19 binasının, 2 komuta yerinin, 3 muharebe, 3 keskin nişancı mevzisinin, 1 depolama merkezi ve makinalı ağır silahının başarıyla hedef alındığı ifade edildi.Saldırıların örgütün takviye almasını ve Kürtlerin kontrolünde bulunan Kobani'de ölümlere neden olmasını önlemek için tasarlandığı vurgulanan açıklamada, ilk işaretlerin saldırıların örgütün ilerlemesini yavaşlattığı şeklinde olduğu kaydedildi.Saldırıların "Doğal Kararlılık" operasyonlarının bir parçası olarak gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, "Kobani'de sahadaki güvenlik durumu belirsiz" ifadesine yer verildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...