Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AB ülkeleri sınıfta kaldı

AB ülkeleri sınıfta kaldı

Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin 4 milyar lira harcama yaptığı sığınmacılar için dünya ülkeleri sınıfta kaldı.

Suriye'deki Esad rejiminden kaçarak Türkiye'ye gelen sığınmacılara, dünya ülkelerin yaptığı yardımlar "ceplerinde akrep var" dedirtti.Türkiye'nin sığınmacılar için yaptığı yardımların değeri 4 milyar TL'yi bulurken, dünya ülkelerini yardımları ise 246 milyon dolarda kaldı.


AFAD'ın raporuna göre, Türkiye'den sonra sığınmacılara en çok yardımı toplam 161 milyon 379 dolar ile BM kuruluşları yaptı. Yardımlarda ikinci sırada, 20 milyon dolarlık yardımlarla Kızılay ve Kızılhaç Dernekleri bulunuyor. Uluslar arası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri 8 milyon 877 bin, Alman Kızılhaçı 5 milyon 889 bin, Hollanda Kızılhaçı 2 milyon 467 bin, Finlandiya Kızılhaçı 291 bin dolar, İngiliz Kızılhaç'ı 1.5 milyon dolar, Norveç Kızılhaç'ı 1 milyon 622 bin, İsveç Kızılhaçı ise 35 bin dolar destek verdi.
Kızılay ve Kızılhaç derneklerinin aksine Avrupa Birliği devletleri yaptığı yardımlarla sınıfta kaldı. AB ülkeleri devletler bazında toplam 1 milyon 576 bin lira yardımda bulundu. Bu ülkeler arasında ilk sırada 657 bin dolar ile Belçika, 626 bin dolar ile Çek Cumhuriyeti yer alırken, bunları sırasıyla 145 bin dolar ile Fransa, 45 bin dolar ile Slovakya, 26 bin dolar ile Macaristan ve 25 bin dolar ile Avusturya takip etti. İngiltere ve Almanya Kızılhaç ve STK'larının dışında devlet olarak ayrıca yardım yapmadı. Sığınmacılara, uluslararası sivil toplum kuruluşlarından toplam 10 milyon dolar yardım yapıldı. Bu kuruluşlar içinde 8 milyon dolar ile Wings Of Help ile Uluslararası STK 1 milyon 274 bin lira yardımla ilk iki sırada yer aldı.


STK'LARDAN 10 MİLYON $ nbsp;
210 bin dolar yardımla Bosna-Hersek Ho Merhamet MDD Sarajevo, 124 bin dolar ile Save The Childeren, 100 bin dolar ile Körfez Arap Kalkınma Programı, 68 bin dolar ile Kosova İslam Topluluğu, 57 bin dolar ile Turkish- Hungary Businessmen Society, 2 bin 500 dolar ile American İnternational Medical Corps takip etti. Ülke bazında en büyük yardımı 50 milyon dolarla Suudi Arabistan yaptı.

SABAH

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...