KOBİ'ler dışarı açılacak ama dampingden korkuyor

KOBİ'ler dışarı açılacak ama dampingden korkuyor

Ekonomi Haberleri

Zurich Sigorta Grubu, 19 ülkede 3 bin 800 şirketin katılımıyla "2014 KOBİ Araştırması" gerçekleştirdi.

Araştırmaya katılan Türk KOBİ'lerin yurt dışına açılmayı önemli görmekle birlikte damping uygulamalarından endişe ettiği ortaya çıktı. Doğal afet, bilişim suçları, hırsızlık gibi riskler de KOBİ'leri endişelendiriyor. Araştırmayı değerlendiren Zurich Sigorta Grubu Elementer Sigortacılık CEO'su Mike Kerner, araştırmada Türk KOBİ'lerin dinamizminin dikkat çektiğini söyledi. Türk KOBİ'lerin yavaşladığı ancak durmadığı görülen araştırmaya göre, Türk KOBİ'lerin yüzde 20.5'i yıl boyunca eleman almaya devam etti. Yüzde 20'si ücretleri artırdı. Ürün ve hizmet çeşitliliğini artıranların oranı ise yüzde 27.5'e ulaştı. nbsp;

YARISININ 1-9 ÇALIŞANI VAR

Araştırmaya göre, Türkiye'deki KOBİ'lerin yarısından çoğunun (yüzde 54) 1-9 kişi arasında çalışanı var. Bu firmaların yüzde 59'u 2013'te 2 milyon avronun altında ciro elde etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...