Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Babacan:Türk firmalarına yeni pencereler açacağız

Babacan:Türk firmalarına yeni pencereler  açacağız

Ekonomi Haberleri

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, küçük ve orta boy işletmelerin sorunlarının dünya gündemine taşınacağını söyledi

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, hem yeni Orta Vadeli Program (OVP) hem de Türkiye'nin G20 dönem başkanlığı sayesinde Türk şirketlerine yeni bir pencere açacaklarını söyledi. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 1 Aralık itibarıyla G20 dönem başkanlığını alacak olan Türkiye'nin 'KOBİ Platformu' önerisinin kabul gördüğünü ifade etti. TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça ve Yönetim Kurulu üyelerini makamında kabul eden Ali Babacan, OVP'deki yapısal reformları nbsp;gerçekleştirirken yurt dışında da KOBİ'lerin etkisini artıracak çalışmalar yapılacağını dile getirdi. Babacan, "Arzu ettiğimiz büyüme oranını da TÜRKONFED'in üzerinde önemle durduğu orta gelir tuzağından çıkışı da iş insanlarıyla birlikte başaracağız. Bir taraftan yapısal reformları gerçekleştirirken diğer taraftan iş dünyamızın önüne yeni fırsatlar açacağız. G20 dönem başkanlığımız sadece global makro ekonomik gündeme odaklanmayacak. KOBİ'lere özel çalışmalar yapacağız. KOBİ'lerin sorunlarını ve ihtiyaçlarını dünya gündemine taşıyacak bir platformun oluşmasını sağlayacağız" diye konuştu. nbsp;Avrupa KOBİ Birliği üyesi olma başarısını sağlayan, raporlarıyla ekonominin gerçeklerini gündeme taşıyan TÜRKONFED'i kutlayan Babacan, " Daha güçlü bir Türkiye ekonomisini hep birlikte oluşturacağız" dedi. Onatça da görüşmede, "Ağustosta sanayi üretimi yüzde 4 geriledi. Bu, 2009'dan beri en sert düşüş. İhracatımızda 6'ncı sırada olan Fransa 'sıfır' büyümeyi konuşuyor. İhracatımızda 4'üncü olan Rusya, düşen petrol fiyatları ve Ukrayna sorunu ile negatif büyür hale geldi. Orta Doğu'da kısa sürede iyileşme görünmüyor. Böylesi bir dönemde başta KOBİ'ler olmak üzere, ekonomi yönetimine her zamankinden fazla ihtiyaç duyulacak" diye konuştu.


Sanayici kafe açıyor



TÜRKONFED (Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu) Başkanı Süleyman Onatça ise Orta Vadeli Program'da üretim ekonomisinin geliştirilmesine yönelik vurgulardan son derece memnuniyet duyduklarını söyledi. Son dönemde sanayicilerin inşaat, franchising sistemiyle cafe, otelcilik gibi sektörlere eğilim gösterdiğini, Türk ekonomisinin sanayiden uzaklaşan pozisyonundan rahatsızlık duyulduğunu belirten Onatça, "Her fırsatta dile getirdiğimiz OVP'de belirtilen yapısal reformları hızla yerine getirmemiz durumunda belirlenen hedeflerin tutturulacağına, bu ivmeyle orta gelir tuzağından erken çıkacağımıza inanıyoruz" dedi. Dünya ekonomisindeki daralmaya dikkat çeken Onatça, yanlarında olacak ekonomi yönetimine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan bir döneme girildiğini belirtti. TÜRKONFED Başkanı, Bu süreçte KOBİ'lerin finansa erişiminden pazar bulma çalışmalarına, kamu ödemelerinin erken gerçekleştirilmesinden nitelikli eleman teminine kadar birçok konuda desteğin artırılması gerektiğine inandıklarını ifade etti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...