Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Nefesler tutuldu, dev derbi yarın!

Nefesler tutuldu, dev derbi yarın!

SPOR Haberleri

Galatasaray ile Fenerbahçe, yarın saat 19.00'da Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'daki karşı karşıya gelecek.

İki ezeli rakip, geride kalan 105 yıllık rekabette 378 kez rakip oldular. Fenerbahçe bu maçların 143'ünden galip ayrıldı. Galatasaray ise 121 kez kazandı. 114 maçta ise eşitlik bozulmadı.


GALATASARAY- FENERBAHÇE MAÇI NE ZAMAN? SAAT KAÇTA? nbsp;


NE ZAMAN: 18 EKİM 2014 / CUMARTESİ
SAAT: 19.00
LİG TV'DEN CANLI YAYINLANACAK


TARİHTE GALATASARAY – FENERBAHÇE REKABETİ
Rekabet, şimdiki Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın bulunduğu "Papazın Çayırı" olarak adlandırılan yerde 17 Ocak 1909 tarihinde yapılan ve Galatasaray'ın 2-0 kazandığı özel maçla başladı.
Rekabette en çok oynama rekoru Turgay Şeren'e ait. A Milli Takım ve Galatasaray'ın unutulmaz kalecilerinden Şeren, Galatasaray kalesini 55 kez Fenerbahçe'ye karşı korudu. Turgay Şeren'in 53 maçla Galatasaray'ın bir başka unutulmaz kaptanı Cüneyt Tanman izliyor.
Fenerbahçe-Galatasaray maçlarında şimdiye dek bir maçta bir futbolcu tarafından atılan en fazla gol, 4 olarak gerçekleşti. Galatasaraylı Celal İbrahim, Cemil Gürgen ve Metin Oktay ile Fenerbahçeli Zeki Rıza Sporel, rakip filelere bir maçta dörder gol atma başarısını gösterdi.


GALATASARAY FENERBAHÇE REKABETİNDEN İLGİNÇ NOTLAR


EN ÇOK 1-0 GÖRÜLDÜ
İki takımın 104 yıllık geçmişinde, geride kalan 375 maçta en çok görülen sonuç 1-0 oldu. Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki maçlarda tam 71 kez 1-0'lık sonuç ortaya çıktı, 47 kez 2-1'lik skor alındı.
Rekabetin en gollü maçlarında sporseverler toplam 8'er gol gördü. 5 Haziran 1983 tarihinde Ali Sami Yen Stadı'nda yapılan lig maçında, ezeli rakipler 4-4 berabere kaldı. İki takım arasında 2000-2001 sezonunda, 7 Şubat 2001'deki Türkiye Kupası yarı final karşılaşması da 4-4 berabere sonuçlandı.


EN ÇOK GOL ZEKİ RIZA SPOREL'İN
Galatasaray - Fenerbahçe rekabetinde en çok gol bulan oyuncu ise 28 gol ile Fenerbahçeli Zeki Rıza Sporel oldu. Galatasaray'da ise Metin Oktay'ın 19, Hakan Şükür'ün 17, Tanju Çolak'ın 14 gol attı. Fenerbahçe'de Zeki Rıza Sporel'i 24 gol ile Alaaddin Baydar ve 20 golle Lefter Küçükandonyadis izliyor.


GALATASARAY – FENERBAHÇE DERBİLERİNDE CÜNEYT ÇAKIR
Cüneyt Çakır, Galatasaray-Fenerbahçe derbilerinde bugüne kadar yedi defa düdük çaldı. Galatasaray, bu maçlarda biri TFF Süper Kupa, biri de Türkiye Kupası'nda olmak üzere iki galibiyet alırken, Fenerbahçe dört kez kazandı. Çakır'ın yönettiği dört lig maçında Fenerbahçe üç galibiyet alırken, bir karşılaşma berabere sonuçlandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...