Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ekonomik kriz o ülkeyi de vurdu!

/ Kaynak: AA
Ekonomik kriz o ülkeyi de vurdu!

DÜNYA Haberleri  / AA

Hollanda'da 2,5 milyon kişi yoksulluk sınırı altında yaşıyor.

Ekonomik krizin etkilediği ülkeler arasında yer alan Hollanda'da yaklaşık 2,5 milyon kişinin yoksulluk sınırı altında hayat sürdüğü bildirildi.
Araştırma kurumu Platform 31 ve Avrupa Kentsel Bilgi Ağı'nın (EUKN) yaptığı incelemeye göre, Hollanda'daki fakirlik oranlarında son beş yıl içinde yüzde 1 dolayında artış görüldü.Ülkedeki yoksul sayısının toplam nüfusa oranının yüzde 15,9 dolayında olduğuna yer verilen araştırmada, yoksulluk sınırı altında yaşayanların yaklaşık 604 bininin çocuklardan oluştuğu kaydedildi. Kurumun yaptığı araştırmaya göre 2008 yılında yüzde 15,5 olan yoksulluk sınırı altında hayat süren çocuk oranı 2013'te yüzde 17'ye yükseldi.Fakirlik denilince insanların ilk önce genelde Afrika veya Asya'yı düşündüğüne vurgu yapılan araştırmada, Avrupa ve Hollanda'da bu konuda artış meydana geldiği ifade edildi. Hollanda'da yoksulluğa şehirlerin geri kalmış mahallelerinde daha çok rastlandığına dikkati çeken kurum, izole edilmiş bu yoğunlaşmanın insanların durumlarını iyileştirme şansını azalttığı tespitinde bulundu.Fakirlik sorununu çözmek için çaba harcayan hükümet ortakları, bu alana ilişkin çalışmalarda kullanılmak üzere 100 milyon avroyu aşkın bir bütçe ayırmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...