Trabzonspor yönetimini rahatlatan karar!

/ Kaynak: DHA
Trabzonspor yönetimini rahatlatan karar!

SPOR Haberleri  / DHA

Yargıtay'ın 2'nci defa dönmesi, Trabzonspor'un aralık ayındaki genel kuruluna seçim maddesi ihtimali ortadan kaldırınca, yönetim de rahatladı.

Trabzonspor'da İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığındaki yönetimin görev süresiyle ilgili mahkemeye taşınan tartışmalar, Yargıtay kararıyla yeni bir boyut kazandı. Bordo mavili kulübün 25–26 Mayıs 2013 tarihindeki Olağanüstü Genel Kurulu'nda İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığındaki yönetim seçimi kazandı. Kongrede tüzüğün 68'inci maddesindeki, olağanüstü kongrelerde seçilen yönetimlerin görev süresinin, önceki yönetimin görev süresinin bitimine kadar olduğu yönündeki maddeye geçici bir ek madde ilave edildi. "Yönetim kurulunun görev süresine bir defaya mahsus olmak üzere 2 yıl eklenir" şeklindeki geçici maddeye göre, tüzük gereği Aralık 2013'e kadar görev yapması gereken İbrahim Hacıosmanoğlu'nun görev süresi 2015 Aralık ayına kadar uzatıldı. Ek maddeyle ilgili yapılan ve birkaç kez tekrar edilen oylamada büyük tartışmalar çıktı, ancak Kongre Divan Başkanlığı ek maddenin kabul edildiğini açıkladı.
MAHKEME İPTAL ETTİ
Bunun üzerine 2 genel kurul üyesi Trabzon 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açarak oylamada usulsüzlük olduğu gerekçesiyle, geçici maddenin iptal edilmesini talep etti. Mahkeme, itiraz üzerine, "Yönetim kurulunun görev süresine bir defaya mahsus olmak üzere 2 yıl eklenir" şeklindeki tüzüğün geçici maddesini iptal etti. nbsp;
Trabzonspor yönetimi de bunun üzerine Yargıtay'a başvurarak yerel mahkemenin kararına itiraz etti. Yaklaşık 9 aylık bir aranın ardından itirazı görüşen Yargıtay, eksik evrak nedeniyle dosyayı iade etti.
2'NCİ DEFA İADE
Dosyanın iadesi üzerine eksik evrak, tamamlanarak tekrar Yargıtay'a gönderildi. Aralık ayında yapılması planlanan Olağan Genel Kurul'a seçim maddesi koyulmasını isteyen muhalefet, Yargıtay 18'inci Hukuk Dairesi'nin açıkladığı kararla, hayal kırıklığına uğradı. Yargıtay, dosyayı eksik evrak olduğu gerekçesiyle 2'nci defa iade etti. Böylece Trabzonspor'un aralık ayında yapılması planlanan kongresine seçim maddesi koyulması ihtimali kalmadı.
MUHALEFETTEN TEPKİ
Yargıtay'ın dosyayı eksik yinesevrak yüzünden iade etmesi üzerine muhalefet, yönetime, "Dosyaya bilerek evrak koymuyor ve zaman kazanmaya çalışıyorlar" eleştirisinde bulundu. Kulübün eski yöneticilerinden Avukat Ali Sürmen, bu durumu, "tam bir tiyatro" olarak nitelerken, "Siyasetçilerin kendilerine hukuk lazım olduğu zaman gösterdikleri duyarlılığı, şehrimizin hassasiyetleri konusunda da göstermelerini bekleriz. Bunlar, hukukla oynamanın sonuçlarıdır" dedi.
BAŞKAN: "2.5 YILLIĞINA SEÇİLDİK" DEMİŞTİ
Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, kendilerinin yönetime 2.5 yıllığına seçildiğini belirterek şu ifadeleri kullanmıştı: "Görevimiz, genel kurul üyelerinin bize verdiği süreyi tamamlamaktır. (Ben beceremiyorum, gidiyorum) diyecek karakterde insan değilim. Onun için bu kadar yatırımları yaptık. Bunların karşılığını alacağız. Hep söylüyorum; ben bu takımın taraftarıyım. Benim gibi gönül veren sağduyulu insanlara zulmetmek bana düşmez. Elbette ki bizden daha iyi yapacak birisi varsa, görevi devretmeye her zaman hazırız. Ama bu kulüpte çok şeyi değiştirdik. Çok şeyin daha değişmesi lazım. Amacımız bu kulübü bir çıkar aracı olarak insanların tekelinden kurtarmaktır. Biz onu kurtardıktan sonra gelenler de inşallah aynı düzeni devam ettirir. Trabzonspor, ancak o zaman kurtulur. Yoksa aynı düzen devam ederse, Ahmet gelsin Mehmet gitsin mantığı devam ettiği sürece Trabzonspor zaten kalıcı başarılar yakalayamaz."

SPOR
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...