Emniyetten o habere sert tepki: 'İsmini bile yanlış yazmışlar'

/ Kaynak: AA
Emniyetten o habere sert tepki: 'İsmini bile yanlış yazmışlar'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Diyarbakır Emniyeti 12 kişinin hayatını kaybettiği olaylarda güvenlik güçlerinin herhangi bir sebeple karıştığı ölüm vakasının yaşanmadığını bildirdi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilere ilişkin, 12 kişinin hayatını kaybettiği olaylarda güvenlik güçlerinin herhangi bir sebeple karıştığı ölüm vakasının yaşanmadığını bildirdi.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, son günlerde bazı basın yayın organlarında, "Mesut Menekşe isimli bir vatandaşın yaşanan olaylar sırasında güvenlik güçlerinin kullandığı biber gazından etkilenerek kaldırıldığı hastaneden kaçarak eylemlere katıldığı, sonrasında evinde fenalaşarak hayatını kaybettiği" şeklinde haberlerin yer aldığı belirtildi.

Diyarbakır'da meydana gelen olaylarda 12 kişinin hayatını kaybettiği hatırlatılan açıklamada, bu süreçte güvenlik güçlerinin herhangi bir sebeple karıştığı ölüm vakasının yaşanmadığı vurgulandı.

"Yapılan araştırmada, haberde ismi yer alan kişinin uyuşturucu bağımlılığı nedeniyle tedavi gördüğü, tıbbi ve adli soruşturma kayıtlarında ölüm nedeni olarak madde alımının yer aldığı, gerekli otopsisinin yapıldığı, biber gazından kaynaklandığına dair herhangi bir bulgunun yer almadığı, ölüm nedenine dair kesin sonucu verecek olan Adli Tıp Raporu'nun henüz çıkmadığı tespit edildi" ifadesine yer verilen açıklamada, şöyle denildi:

"Doğruluğunun ve gerçekliğinin araştırılması gazetecilik imkanları dahilinde olmasına rağmen, isminin dahi yanlış yazıldığı Mesut Menekşe'nin ölümüyle, güvenlik güçlerimiz irtibatlandırılarak emniyet teşkilatımıza, kamuoyu nezdinde olumsuz algı oluşturmaya yönelik bu tür haberler gerçek dışıdır."

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...