İsveç ordusunu karıştıran olay

/ Kaynak: AA
İsveç ordusunu karıştıran olay

DÜNYA Haberleri  / AA

Stockholm yakınlarında deniz altında yabancı askeri varlık istihbaratı edinildiğini gerekçesiyle bölgede operasyon başlattı.

İsveç ordusu, Stockholm'e 50 kilometre mesafedeki takım adaları civarında deniz altında yabancı askeri varlık olduğunu açıklayarak, askeri uçak ve gemilerini bölgeye sevk etti.Operasyonu yöneten askeri yetkili Jonas Wikström, alarmın nedeninin bölgedeki yabancı askeri varlık olduğunu ve bölgedeki yoğun hareketlilik nedeniyle kamuoyunu bilgilendirme gereği duyduklarını bildirdi.İsveç Silahlı Kuvvetleri internet sitesinden yapılan duyuruda da "güvenilir kaynaklardan edinilen bilgi üzerine" bölgede karşı istihbarat operasyonu yürütüldüğü belirtilirken, tehdidin özelliği konusunda detaylı bilgi verilmedi.Savunma Bakanı Peter Hultqvist ise Silahlı Kuvvetler tarafından sürekli bilgilendirildiğini ve gerekli sebeplerle 200 personelin bölgede görevlendirildiğini kaydetti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...