Davutoğlu: IŞID'i doğuran bilgi anarşisi

Davutoğlu: IŞID'i doğuran bilgi anarşisi

Politika Haberleri

Göreve geldikten sonra bütün bakanlıklardan ve kurumlardan brifing alan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dünkü durağı Diyanet İşleri Başkanlığı'ydı.

Önceki hükümetler döneminde Başbakan Yardımcısına bağlı olan Diyanet'i nbsp;göreve geldikten hemen sonra kendisine bağlayan Davutoğlu'na, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve başkanlık bürokratları tarafından kapsamlı bilgi verildi. 1.5 saat süren toplantının ardından açıklamalarda bulunan Başbakan Davutoğlu, "Atanmış yerine gönüllü görev ifa eden, aşkla çalışan din görevlisi anlayışını hakim kılmamız lazım. Camilerin özellikle gençlerimizin günün her saatinde rahatlıkla girebileceği mekanlar hale getirilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu. Dini bilginin sağlam kaynaklardan elde edilmesinin önemine dikkat çeken Davutoğlu, şöyle devam etti: "Özellikle son dönemde ortaya çıkan gelişmeler göz önüne alındığında bu, çok daha önemli hale geldi. Bilgi anarşisi, IŞİD benzeri yapıları ortaya çıkarıyor. Bu yapılar da barış dini olan İslam'ın dünyadaki algısını olumsuz yönde etkiliyor. Buna karşı Diyanet İşleri Başkanlığımızın atacağı adımlar olacak. Birlikte çalışmalar yürüteceğiz. İslam'ın herhangi bir şekilde yurt içinde ve yurt dışında terörle anılmasına karşı gelmeliyiz."
ÇÖZÜME?İNANAN?ŞİDDETE?DİRENİR
Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Ahmet Davutoğlu, Diyanet İşleri Başkanı'nın devlet protokolündeki yerinin öne çekilmesi hakkında, "Dünyanın her yerinde dini otoriteler özel bir konuma sahip olmuştur. Laikliğe aykırı bir uygulama değildir" ifadelerini kullandı. Öcalan'ın çözüm sürecinde müzakereci olacağı iddialarını yalanlayan Davutoğlu şunları söyledi: "Çözüm süreci kendi irademizle başlattığımız süreçtir. Kimseden izin almadan da yürüteceğimiz bir süreçtir. Son eylemlerle psikolojiyi yıkmak istediler. Çözüm sürecine inananların şiddeti lanetlemesi gerekir." Suriye'de güvenli bölge kurulmasıyla ilgili haritaların kendi iradesi dışında üretildiğini de vurgulayan Davutoğlu, "Nerede insani bir durum söz konusu ise güvenli bölge orada olur"dedi.
İsmail Sonsuz ANKARA



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...