ABD'nin yeni elçisi geldi

ABD'nin yeni elçisi geldi

Politika Haberleri

ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi John Bass, "Türkiye'yi birçok defa ziyaret ettim ve çok sevdim, burada yaşayacağım için çok mutluyum" dedi.

Dün, Esenboğa Havalimanı'nda kendisini karşılayan gazetecilere Türkçe açıklamalarda bulunan Bass, "Türkiye ve ABD çok uzun yıllardır iyi dost ve stratejik ortaklar. Sizler ile Türkiye'de konuşmayı ve öğrenmeyi dört gözle bekliyorum" diye konuştu. Bu hafta içerisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güven mektubu sunması beklenen John Bass, ardından resmi olarak Ankara'daki görevine başlayacak. Obama'nın 17 Eylül'de Ankara Büyükelçiliğine aday gösterdiği Bass, Genel Kurul'a katılan 98 üyenin tamamının oyunu almıştı. Bugüne kadar 5 ABD Başkanı ve 9 farklı Dışişleri Bakanı ile birlikte çalışan Bass, Bakan Kerry'nin özel asistanlığını yürütüyordu. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...