Gölge bankacılığın kıskacına düşmeyin

Gölge bankacılığın kıskacına düşmeyin

Ekonomi Haberleri

TÜSODER Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Kredi ödemelerinde zorlanan kişiler; borçlarını daha yüksek faizle kapatan yasa dışı kurumlardan uzak durmalı" dedi.

Türkiye'de yasaklanmasına rağmen resmi bankalar gibi borç alıp veren, yatırımlar yapan ancak bankacılık sistemine ilişkin düzenlemelere tabi bulunmayan finansal kuruluşların faaliyetleri "gölge bankacılık" olarak adlandırılıyor. Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, "gölge bankacılık" işlemlerinin Türkiye'de suç sayıldığını belirterek, bu tür yapılanmalara yönelmemeleri konusunda vatandaşları uyardı. Ağaoğlu, bu kuruluşların kişilerden ve diğer bankalardan aldıkları mevduatları, daha yüksek faizli kredilere dönüştürerek kâr sağladıklarını, ancak yaptıkları işlemler yasa dışı olduğundan bunun ciddi riskleri de beraberinde taşıdığını kaydetti. Banka kredisi veya kredi kartı borcunu ödemekte zorlanan kişilerin bu kuruluşların hedefinde olduğuna işaret eden Ağaoğlu, "Tüketicilerin borçlarını kapatıyorlar. Bu sefer kendi faizlerini de ekleyerek vatandaşı yeniden borçlandırıyorlar. Yani tüketiciler içinde bulunduğu finansal sıkıntıdan kurtulmak isterken, çok daha büyük sıkıntılara düşüyor. Bu sebeple borcunu ödeme güçlüğü çeken vatandaşlarımız, BDDK'dan lisanslı olmayan finansal kuruluşlardan uzak durmalıdır" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...