'Yol haritası' taslağı Kandil'e ulaştırıldı

/ Kaynak: DHA
'Yol haritası' taslağı Kandil'e ulaştırıldı

Politika Haberleri  / DHA

HDP heyeti, çözüm süreci yol haritası taslağını Kandil ile paylaşıldığını açıkladı.

HDP'nin, Çözüm süreci kapsamında İmralı-Kandil-Ankara hattında görüşme trafiğini yürüten heyeti, hükümet tarafından kendilerine sunulan çözüm süreci yol haritasının taslak metnini Kandil dağına götürerek KCK yetkilileri ile paylaştı. Dün Kandil'de KCK yetkilileri ile görüşen heyet yaptığı açıklamada, KCK yetkililerinin müzakereye geçiş açısından sözün bittiğine dikkat çektiklerini belirterek, "Atılacak pratik adımlara karşı pratik tutumların gelişeceğini belirtiler" denildi.Dün Irak'ta Kandil dağına çıkan HDP Grup Başkan vekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken ve HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreya Önder, Kandil dağında KCK yetkilileri ile yaptıkları görüşme ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada Kandil'e 7 saat süren görüşmede, çözüm süreci ve Kobani başta olmak üzere Rojava ve Ortadoğu'daki gelişmeler, Ulasal kongre çalışmaları, AK Parti'nin çözüm süreci ve Kobani protestolarına yaklaşımının ele alındığı belirtilerek, şöyle denildi:

"HÜKÜMETİN VERDİĞİ YOL HARİTASI TASLAĞI KCK'YE İLETİLMİŞTİR"
"Heyetimiz, Ankara'da yaptığı temaslar sonucu kendisine ulaştırılan yol haritası taslağını KCK yetkilerine iletmiştir. Toplantıda KCK yetkilileri, AK Parti'nin süreçle ilgili oyalama tavrının devam ettiğini, müzakereye geçiş mekanizmalarının halen kurulmadığını, bu konuda kendilerinin ve demokratik çevrelerin tüm çağrılarına rağmen bu politikalarda bir değişiklik olmadığını ifade ettiler. Müzakereye geçiş açısından sözün bittiğine dikkat çeken KCK'li yetkililer, atılacak pratik adımlara karşı pratik tutumların gelişeceğini belirterek, 'Somut adımın şekillenmediği hiçbir tavrı hareketimiz ve halkımız kabul etmeyecektir' uyarısında bulundular. KCK'li yetkililer, 'Müzakereye geçilmesi durumunda önderliğimizin başlatmış olduğu ve büyük bir özveriyle bugüne getirdiği süreçle ilgili bugüne kadar göstermiş olduğumuz duyarlı tutumun devam edeceğinin kamuoyu tarafından bilinmesi gerekir' dediler."

Politika
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...