Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Obama, Erdoğan'ı bu sözlerle ikna etti

Obama, Erdoğan'ı bu sözlerle ikna etti

DÜNYA Haberleri

Barack Obama, Kobani'deki PYD'lilere silah yardımı yapmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 2 güvence verdi.

"PYD'ye yardım yapılmasına karşıyız" politikasını ilan eden Türkiye, ABD'nin bastırmasıyla topraklarından silahlı peşmerge geçişine izin verdi. Kapıyı, ABD Başkanı Barack Obama'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a söylediği sözler araladı.
İşte ayrıntılar:
Çankaya Köşkü, Dışişleri Bakanlığı ve Genelkurmay kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumartesi'ni Pazar'a bağlayan gece 01.10'da İstanbul'a indi. Erdoğan daha Atatürk Havalimanı'ndayken ABD Başkanı Barack Obama'nın aradığı Erdoğan'a bildirildi ve iki lider telefonla görüştü.
OBAMA'DAN İKİ GÜVENCE
Erdoğan, uçağına aldığı gazetecilere ABD'nin PYD'ye destek vermesine karşı olduklarını söylemişti. Ancak Kobani'nin IŞİD'in eline geçme riski yükselince Obama, Kuzey Iraklı Kürtlerin silah ve asker desteğini Kobani'ye ulaştırmak için Erdoğan'dan destek istedi. Erdoğan PYD'nin IŞİD gibi bir örgüt olduğu görüşünü dile getirince Obama, desteğin ABD tarafından değil, Kuzey Iraklı Kürtler tarafından yapılacağına dikkat çekti ve PYD'ye değil Kobani halkına ve Kobani'yi savunan bütün gruplara (defenders of Kobani) yapılacağını söyledi. Erdoğan, bunun üzerine destek vereceklerini söyledi.

HÜRRİYET

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...