Bir devrin başlangıcı!

Bir devrin başlangıcı!

EĞİTİM Haberleri

Ücretsiz devlet dershanelerinde dersbaşı yapıldı. Bu merkezlerden birini ziyaret ettik, çalışmaları yerinde gördük.

Türk eğitim sisteminin son 40 yılına damgasını vuran dershanelerin yerine getirilen "ücretsiz devlet dershaneleri" önceki gün resmen eğitime başladı. Çocuğunu dershaneye gönderebilmek için ineğini satan, hapsi göze alan veliler rahatladı. Bu kurslarından birinin açıldığı Ankara'daki Fevzi Özbey Ortaokulu'nu ziyaret edip çalışmaları yerinde gördük. Müdire Gülümser Erdem, yeni sistemden öğrencisinden velisine ve öğretmeninden idarecisine kadar herkesin memnun olduğunu söyledi. Erdem şöyle dedi: "Öğrenciler dershaneye gitmek için harcadıkları vakti okulda değerlendiriyor. Öğretmenleri öğrencilerin eksikleri tespit ederek, bunları telafi etme imkanı buluyor. Kursa katılım yüzde yüz. Veliler ekonomik olarak sıkıntıyı üzerlerinden attı."
Okullarda ve halk eğitim merkezlerinde açılan kurslar, çalışma günlerinde ders saatleri dışında saat 22:00'ye kadar yapılabiliyor. Öğrenciler ihtiyaç duyulması halinde hafta sonları da ders alabiliyor. Adaylar ve veliler ders seçimiyle birlikte öğretmen tercihinde de bulunabiliyor. Kurslara devam zorunlu. Her kurs döneminde okutulması gereken toplam ders saatinin özürsüz olarak altıda birine devam etmeyen öğrencilerin kaydı silinecek. Bu öğrenciler aynı dönemde başka bir kursa devam edemeyecek.
Gökhan KAYA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...