Türkiye büyüsün diye 1250 tedbir alınıyor

Türkiye büyüsün diye 1250 tedbir alınıyor

Ekonomi Haberleri

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gelecek 10 yılın temel faktörünün 'büyüme' olacağını ifade etti.

Hükümetin hazırlığını yaptığını, Türkiye'nin gelecek 10 yıl içerisinde farklılaşacağını söyleyen Şimşek, "Bu farklılaşmanın zeminini şimdiden hazırladık, hazırlıyoruz" dedi. Ekonomi yönetimi olarak Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığında uzun süredir Türkiye'nin değişim ve dönüşümünün yeni halkasını oluşturacak çok kapsamlı ikinci-üçüncü nesil reform paketini içeren çalışma yaptıklarını anlatan Bakan Şimşek, "Çalışmalar devam ediyor. Bu sene içerisinde bitecek. Reformların bir kısmını gelecek yıl yapılacak seçimleri beklemeden, bir kısmını da hemen seçimlerden sonra uygulamaya koyacak şekilde hazırladık. Bu reform programı 25 dönüşüm alanını kapsıyor ve 25 dönüşüm alanına ilişkin 1200'ün üzerinde reform tedbiri alınacak" dedi.
KAYIT DIŞI VE İŞ GÜCÜ
İstanbul'da gerçekleştirilen CEO Club toplantısında konuşan Şimşek, "Bu yıl enflasyon bir sorun olarak önümüze çıktı. Bunda önemli ölçüde son 13 yılın en kurak yılının yaşanması etkili oldu. Gıda fiyatlarına ilişkin mikro düzeyde reform çalışması başlattık. Kayıt dışı ile mücadelemiz de çok güçlü şekilde devam edecek. Kayıt dışı istihdamı ciddi şekilde azalttık. Kayıt dışı ekonominin milli gelire oranını azalttık. Yakında Sayın Başbakanımız başkanlığında yeni bir kayıt dışı ile mücadele eylem planı açıklayacağız" dedi. Şimşek, 1.3 milyon kişinin iş bulmasına rağmen işsizlik oranının 1 puandan fazla arttığına dikkat çekerek, "Çalışma çağındaki nüfus çok hızlı artıyor. İşsizlikteki artış istihdam eksikliğinden kaynaklanmıyor ama bizim daha fazla istihdam sağlamamız gerekiyor. Bunun için de reform gerekli. En önemli reformlardan biri de iş gücü piyasası reformu" bilgisini verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...