Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Teknoloji hücrelerimize işlemeli

Teknoloji hücrelerimize işlemeli

Ekonomi Haberleri

Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı, Türk inovasyon teknolojisinde hala yeterli bir strateji oluşmadığını belirtti.

Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD), Türkiye Bilişim Derneği (TBD) ve Türkiye Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD) tarafından kurulan Türkiye Bilişim Vakfı, Avrupa Dijital Gündemi ve Türkiye Raporu'nu tanıttı. Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı, Türk inovasyon teknolojisinde hala yeterli bir strateji oluşmadığını belirterek, "Şu an orta gelir tuzağına kilitlendik. Bundan kurtulmak istiyorsak katma değerli teknolojilere odaklanmalıyız. Ekonomik anlamda 2023 hedeflerine ulaşmanın da başka yolu yok. Bu noktada hazırladığımız 'Avrupa Dijital Gündemi ve Türkiye Raporu' kritik önem taşıyor" dedi. Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alan imalat sanayinde oluşturulan katma değerin sadece yüzde 2.6'sının yüksek teknolojiye dayandığına dikkat çeken Eczacıbaşı İhracattaki payın ise 3.3 olduğunu ifade etti. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...