Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Merkez devrede, Piyasaya 'zorunlu' destek!

Merkez devrede, Piyasaya 'zorunlu' destek!

Ekonomi Haberleri

TCMB, "dengeli büyüme" ve "tasarrufları güçlendirmek" için Türk lirası zorunlu karşılıklara 4 yıl sonra yeniden faiz ödemeye başlayacak

Merkez Bankası, kasım ayından itibaren bankaların zorunlu karşılıklarına faiz ödeyecek. 2015 yılından itibaren üç ayda bir ödenecek faiz oranının belirlenmesinde, ağırlıklı ortalama fonlama maliyetinin 50-70 baz puan eksiği dikkate alınacak. TCMB, zorunlu karşılıklara faiz ödenmesine 2010'da son vermişti. Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, "Dengeli büyüme ve yurt içi tasarrufları güçlendirmek için TCMB çekirdek yükümlülüklere ilave bir destek sağlayacak. Finansal kuruluşların zorunlu karşılıklarının Türk lirası tutulan kısmına ödenmeye başlanacak faizin bu doğrultuda bir teşvik unsuru olarak kullanılmasına karar verildi. Faiz ödenmesine, 2014 Kasım ayında tesis edilen zorunlu karşılıklardan itibaren başlanacak" denildi.

Dolar 2.23'ü gördü piyasa rahatladı
ABD Merkez Bankası'nın "daha geç faiz artırımına gidebileceği" beklentisiyle küresel piyasalarda dolar zayıflıyor. Ekim ayı başında 2.30'un üzerine çıkan dolar, dün iç piyasada 2.23'lü rakamlara kadar geriledi. Artan risk iştahının da etkisiyle borsa, ikinci seansta 77 bin puanın üzerini gördü. Öte yandan altının ons fiyatı küresel büyüme endişeleriyle 1255 dolara kadar tırmandı ve 10 Eylül'den bu yana en yüksek düzeyini yokladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...