Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kılıçdaroğlu: YPG terör örgütü değil!

Kılıçdaroğlu: YPG terör örgütü değil!

Politika Haberleri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, YPG'yi terör örgütü değil,''vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşum'' olarak gördüğünü söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlı grubu YPG için "Bizim için YPG terör örgütü değildir. YPG kendi vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşumdur" dediCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, YPG için ABD ile aynı cümleleri kullandı. Kılıçdaroğlu, YPG'nin terör örgütü değil, vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşum olduğunu söyledi. nbsp;
T24'ten Damla Uğantaş'ın haberine göre; CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısının ardından İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü öğrencileriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, öğrencilerle sohbetinde, Türkiye'nin IŞİD saldırısı altındaki Ayn el Arap'a (Kobani) peşmerge güçlerinin geçişlerine izin vermesi ve ABD'nin "YPG'nin terör örgütü olarak görülmediği" yolundaki açıklamasına ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu.


CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na bir öğrenci, "Hükümet Kobani'ye peşmerge geçişine izin verdi. Yine dün ABD, YPG'yi terör örgütü olarak görmediklerimi açıkladı. Financial Times'ın Türkiye'nin Kobeni'de u dönüşü yorumuna yol açan bu gelişmeyi siz parti olarak nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu yöneltti. Kemal Kılıçdaroğlu, soruya şu yanıtı verdi:
PKK TERÖR ÖRGÜTÜ, YPG DEĞİL
"Bizim için YPG terör örgütü değildir. Şimdi bir kere terör örgütü olarak sivillere genç, yaşlı, kadın, erkek demeden öldüren örgütlenmelere biz 'terör örgütü' diyoruz. PKK bu bağlamda terör örgütüydü, çünkü genç, yaşlı, kadın, erkek demeden katletti. Ancak YPG'nin şu ana kadar Türkiye'ye veya kendi halkına yönelik böyle bir uygulaması olmadı. Olursa tabii ona nbsp;da karşı çıkarız. YPG kendi vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşumdur."
'YPG'YE VERİLEN SİLAHLAR BİZE DÖNEBİLİR'
Kılıçdaroğlu, hükümetin Barzani'ye silah gönderdiğini de hatırlatarak, "Barzani de diyor ki, biz bunları YPG'ye verdik. Bizim korkumuz şu; bu silahların PKK'nın eline geçeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Bu silahlar bizi vurabilir. Bunu göz önüne almak lazım. Biz silah göndermektense askerimizin oraya gitmesinden yanaydık" dedi.Genelkurmay Başkanlığı, PKK'nın Suriye kolu olan PYD için "bölücü terör örgütü" ifadesini kullanıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da, "PYD şu anda bizim için PKK ile eştir, o da bir terör örgütüdür" ifadelerini kullanmıştı. ABD ise Genelkurmay'ın bu çıkışlarına rağmen ısrarla PYD'nin terör örgütü olmadığını söylemişti. Son olarak ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf, PYD'yi terör örgütü olarak görmediklerini açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...