Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çinliler dünya liderleri için tatile çıkıyor!

/ Kaynak: AA
Çinliler dünya liderleri için tatile çıkıyor!

DÜNYA Haberleri  / AA

APEC Zirvesi için 7-12 Kasım arası halk tatile gitsin, delegasyonlar kalabalıktan etkilenmesin diye tatil edilecek.

ABD Başkanı Barack Obama, Japonya Başbakanı Şinzo Abe ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping gibi liderler, Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği Örgütü (APEC) Zirvesi için Çin'de buluşacak.
Devlet başkanlarının bir araya geleceği 10 Kasım'daki APEC Liderler Zirvesi öncesi üye ülkelerin üst düzey yetkililerinin buluşacağı toplantılar yarından itibaren Çin'in başkenti Pekin'de başlayacak.
APEC Zirvesi i çin başkent Pekin'de güvenlik önlemleri artarken, zirve boyunca misafirlerin kalabalıktan etkilenmemesi için Pekin'de 7-12 Kasım tarihleri arası tatil ilan edilecek. Ayrıca şehirlerarası ulaşım ücretlerinde indirime gidilerek halkınPekin dışına tatile gitmeleri teşvik edilecek.
Pekin Belediyesi de endüstriyel kirliliği azaltmak için yetkililerce belirlenen bazı fabrikaların zirve kapsamında 10 gün boyunca üretimlerinin durdurulacağını açıkladı.
Ayrıca zirve boyunca trafiğe çıkacak araç sayısını azaltmak amacıyla inşaat ve kimyasal atık taşıyan araçların trafiğe çıkışı yasaklanacak. Bunun yanı sıra trafikte tek ve çift plaka uygulaması yapılacak.
APEC Zirvesi boyunca konaklamaların yapılacağı otellere çiğ gıda tedarikçileri için yeni düzenlemeler getirilecek. Bazı otellerin resepsiyonlarında sağlık ürünü satışı askıya alınacak ve helal gıda konusuna dikkat edilecek.


Zirve programı
APEC Zirvesi programı çerçevesinde, Pekin'de yarın APEC Yüksek Düzey Memurlar Toplantısı ile APEC İş-Danışma Konseyi Toplantısı başlayacak. Toplantı 8 Kasım'a kadar sürecek.
Diğer yandan zirve programı kapsamında, Pekin'de 7-8 Kasım tarihlerinde APEC Bakanlar Toplantısı ve 9-10 Kasım tarihlerinde APEC CEO Zirvesi yapılacak. nbsp;
Zirvenin en önemli toplantısı olan ve dünya liderlerinin buluşacağı APEC Liderler Zirvesi de 10-11 Kasım tarihlerinde düzenlenecek. nbsp;
Pekin'in dışındaki Yançi gölünde ise 22. APEC Ekonomi Liderleri Toplantısı'na başkanlık edecek olan Çin Devlet Başkanı Şi Cnping, üye ülke liderleriyle bir araya gelecek. nbsp;
APEC Zirvesi boyunca ana gündem maddelerinin ticaret serbestliğinin teşviki, bölgesel ekonomik entegrasyonun derinleştirilmesi, ekonomi ve teknoloji alanında işbirliğinin güçlendirilmesinin yanı sıra ticari ortamın geliştirilmesi olması bekleniyor. nbsp;


Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği Örgütü
Asya Pasifik bölgesindeki ülkelerin, ticaret ve yatırımlarının serbestleştirilmesi ve ekonomilerinin bütünleşmesi çerçevesinde üye ülkelerin işbirliği ve bağlantılarının kolaylaştırılması amacıyla kurulan APEC'in 21 üyesi buluyor.
Avusturalya'nın başkenti Canberra'da 1989 yılında Asya Pasifik bölgesinden ABD, Kanada, Malezya ve Japonya gibi 12 ülkenin katılımıyla düzenlenen toplantı sonrasında resmi olmayan bir çalışma grubu olarak ortaya çıkan grup, daha sonra APEC adı altında toplanmıştı. nbsp;
Avustralya, Brunei, Kanada, Şili, Çin, Hong Kong, Endonezya, Japonya, Güney Kore, Malezya, Meksika, Yeni Zelanda, Papua Yeni Gine, Peru, Filipinler, Rusya, Singapur, Tayvan, Tayland, ABD ve Vietnam örgütün üyeleri arasında bulunuyor.
Örgütün, dünya ticaret hacminin yüzde 44'ünü, dünya Gayri Safi Yurtiçi Hasılası'nın yaklaşık yüzde 55'ini ve dünya nüfusunun yüzde 40'ını oluşturduğu ifade ediliyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...