Galatasaray-Dortmund karşı karşıya!

Galatasaray-Dortmund karşı karşıya!

SPOR Haberleri

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi D Grubu'ndaki 4. maçında Borussia Dortmund'a konuk olacak.

Günün maçı Galatasaray Dortmund maçı 21.45'te başlayacak mücadeleyi Çek hakem Pavel Kralovic yönetecek. Bu önemli maç Star TV'den canlı yayınlanacak. Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon kötü bir performans ortaya koyan Galatasaray, Borussia Dortmund maçında, bu sezon ilk galibiyetini almaya çalışacak. Geride kalan 3 maçında 1 puan toplayabilen, son iki maçında ise Arsenal'e 4-1, Borussia Dortmund'a da 4-0 gibi farklı skorlarla mağlup olan Galatasaray, gurbetçi taraftarların önünde bu kez kazanmak için sahaya çıkacak.
nbsp; nbsp; nbsp;
MUHTEMEL 11'LER
Galatasaray: Muslera - Tarık, Chedjou, Semih, Telles - Melo, Hamit, Selçuk - Bruma, Sneijder, Burak
Dortmund: Weidenfeller - Piszchek, Subotic, Soktaris, Durm - Kehl, Bender - Mikhitaryan, Kagawa, Reus - Aubameyang
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
MELO VE DZEMAILI CEZA SINIRINDA
Sarı-kırmızılı ekipte Borussia Dortmund maçı öncesi Felipe Melo ve Blerim Dzemaili sarı kart ceza sınırında. Şampiyonlar Ligi'nde yapılan 3 maçta 2'şer sarı kart gören iki oyuncu, Dortmund maçında sarı kart görmeleri halinde, Galatasaray'ın Anderecht ile oynayacağı karşılaşmada forma giyemeyecekler.


Şampiyonlar Ligi'nde yapılan 3 maçta 2'şer sarı kart gören iki oyuncu, Dortmund maçında sarı kart görmeleri halinde, Galatasaray'ın Anderecht ile oynayacağı karşılaşmada forma giyemeyecekler.
Galatasaray-Dortmund karşı karşıya!

Üçüncülük aşkına
Sarı-kırmızılılar alacağı iyi bir sonuçla Avrupa Ligi şansını güçlendirmek istiyor Şampiyonlar Ligi D Grubu'ndaki 4'üncü maçında G.Saray, bugün deplasmanda B.Dortmund'a konuk oluyor. Signal Iduna Park'ta TSİ 21.45'te başlayacak mücadeleyi, Çek hakem Pavel Kralovic yönetecek. Grupta ilk iki şansını büyük ölçüde yitiren sarı-kırmızılılar, bundan sonraki maçlarda toplayacağı puanla en azından üçüncülük hedefini tutturmak istiyor. G.Saray'ın, yoluna Avrupa Ligi'nde devam edebilmesi için alacağı her puanın büyük önemi bulunuyor.


Klopp: Farklı bir G.Saray bekliyoruz
G.Saray'ın alacağı 3 puanla gruptaki dengeleri değiştireceğini belirten Dortmund Teknik Direktörü Jürgen Klopp, "Bugün öz güveni yüksek bir rakip bekliyoruz. Biz de buna göre oynayacağız" dedi. Türkiye'deki maçın ardından, "Yöneticilerim Türk olsaydı bu görevde olamazdım" sözünün hatırlatılması üzerine Klopp, "Ben G.Saray'ın eski ve yeni yönetimini tanımıyorum. Bu tür durumlarda sakinliğin yardımcı olacağını söyledim. Ancak Türkiye'de bu durumlarda sakinlik pek mümkün değil. Ben Türk futboluna yardım edemem" dedi.


Prandelli: Yüreğimizle oynayacağız
Prandelli, "Yüreğimizi ortaya koyacağız. Bazen işler iyi gitmeyebilir ama en önemlisi sahadan başımız dik ayrılmak" diye konuştu.
G.Saray Teknik Direktörü Prandelli, Şampiyonlar Ligi'nde bugün karşılaşacakları Dortmund'u yenmek istediklerini söyledi. Beklentilerin farkında olduklarını ifade eden İtalyan teknik adam, "Biz de her top için savaşacağız. Kazanmak için varımızı yoğumuzu ortaya koyacağız. Bizim biraz daha agresif olmamız gerekiyor. Takım halinde hareket edip, her topu kovalayıp, derinliği görebilirsek, Dortmund'u zor duruma düşürürüz" dedi. G.Saray'ın sahaya nasıl bir kadroyla çıkacağının sorulması üzerine Prandelli, "Kimin oynadığı önemli değil. Esas önemli konu sahadaki kişinin motive olup takımı taşıyabilmesi. O yüzden oyuncu değişirse, bu oyuncunun katkıda bulunması gerektiğini düşünüyorum. G.Saray'ın belli bir imajı var ve bizim imajımız da her zaman agresif oynamak. Hedefimiz bu" cevabını verdi. nbsp;
Dortmund bize örnek olabilir
Şampiyonlar Ligi'nde son yıllarda 8 takımın öne çıktığını ve diğer takımların bu 8 takıma karşı zorlandıklarına işaret eden Prandelli, "Baktığımızda bizim için bu büyük bir deneyim. Çünkü katmak istediğimiz değerleri yavaş yavaş toparlayabiliyoruz. Belirli hedefler olduğunda, nerelere varılabileceği konusunda Dortmund bir örnek olabilir. G.Saray'ın da hedefi bu olmalı. İlerleyen yıllarda sarı-kırmızılı ekip de hedeflerini yükseltebilmeli" ifadesini kullandı.
Almanya'daki nbsp;Türkler için
Almanya'da yaşayan Türklerin kendilerini daha rahat hissetmeleri için mutlaka kazanmaları gerektiğini belirten Prandelli, "Bizden beklentilerini karşılıksız bırakmamamız gerekiyor. Biz, yarın yüreğimizi ortaya koyacağız. Ruhumuzu yansıtmaya çalışacağız ve maçı kazanmaya çalışacağız. Bazen işler istenildiği gibi gitmeyebilir. Ama en önemlisi başımız dik sahadan ayrılmak ve her zaman yüzde yüzümüzü verebilmek" diye konuştu.


SELÇUK: TELAFİ ZAMANI
G.Saraylı Selçuk İnan çok önemli bir maça çıkacaklarını belirterek, "Dortmund'un ne kadar güçlü olduğunun farkındayız ancak biz de güçlü bir takımız. Buraya kazanmaya geldik. Bundan iki sene önce de 'böyle bir gruptan çıkamaz' diyen herkesi mahcup etmiştik. Bunu tekrarlamak istiyoruz. Ufacık bir umut olsa bile biz bunun peşinden gideriz. Bu sene beklemediğimiz mağlubiyetler aldık. Bu bize yakışmadı. Bunu düzeltmeye çalışıyoruz" dedi.





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...