Şair Miyasoğlu'nu anma toplantısı

Şair Miyasoğlu'nu anma toplantısı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

8 Kasım Cumartesi günü 14.00'de düzenlenecek etkinlikte, Mustafa Miyasoğlu'nun hayatı, görüşleri, edebî ve ilmî hizmetleri konuşulacak.

İBB Kültür Müdürlüğü, bir yıl önce vefat eden Şair ve Eğitimci , Yazar Mustafa Miyasoğlu'nu düzenleyeceği özel bir etkinlikle anıyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü, Türk Edebiyatı'na katkı sunan şair ve yazarlarımızı hatırlamaya devam ediyor. Ali Emîrî Efendi Kültür Merkezi'nde 8 Kasım Cumartesi günü 14.00'de düzenlenecek etkinlikte, Mustafa Miyasoğlu'nun hayatı, görüşleri, edebî ve ilmî hizmetleri konuşulacak. 'Vefatının 1. Yılında Mustafa Miyasoğlu' başlığıyla gerçekleştirilecek olan etkinlik, Mustafa Miyasoğlu'nun hayatını yakınlarının gözünden anlatan bir belgesel gösterimi ile başlayacak. Oturum yöneticiliğini Mustafa Miyasoğlu'nun oğlu Mehmet Miyasoğlu'nun yapacağı panele, Sakarya Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet Mehdi Ergüzel ve Kültür Tarihçisi Dursun Gürlek konuşmacı olarak katılacak.
Şiirin yanında nbsp;deneme, hikâye, tiyatro ve nbsp;roman türlerinde eserler veren Mustafa Miyasoğlu, pek çok dergi ve gazetede kültür sanat yazıları yayınladı, şiir ve romanlarıyla ödüller kazandı. Millî Kültür Vakfı özel armağanını kazanan "Hicret Destanı" adlı şiiri Dr. Muhammed Harb tarafından Arapça'ya çevrilen Miyasoğlu'nun başka şiir ve hikâyelerinin İngilizce, Arapça ve Urduca çevirileri yurtdışında yayınlandı. Şiir, hikâye ve romanlarında millî kimlik arayışına yönelen Miyasoğlu, toplumda değer çatışmalarını işledi. Bazı araştırmalarında Semih Güngör imzasını kullanan Mustafa Miyasoğlu, 1 Ağustos 2013 tarihinde İstanbul'da vefat etti.
Kültür Sanat Servisi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...