ABD'den müthiş PKK gafı!

ABD'den müthiş PKK gafı!

DÜNYA Haberleri

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jen Psaki, yaptığı konuşmada PYD yerine "PKK ile görüşüyoruz" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jen Psaki, PKK'nın "ABD çözüm Sürecinde arabulucu olsun" açıklamasını soran gazetecilere cevap verirken büyük bir gafa imza attı. Psaki, PYD yerine "PKK ile görüşüyoruz" dedi. Psaki'nin cevabı "dil sürçmesi mi, istem dışı itiraf mı? Yoksa gazetecilerin sorularından mı bunalıp gaf yaptı?" sorularına neden oldu.

İşte dünkü basın brifinginde gazetecilerle Psaki arasında geçen o diyalog:


SORU: Üst düzey bir PKK komutanı bir Avusturya gazetesine, PKK ile Türk hükûmeti arasında bir arabulucu aradıklarını söyledi ve ABD'nin bu rolü üstlenebileceğini ima etti. Bu, Obama yönetiminin üstlenmek isteyeceği bir rol mü?
PSAKI: PKK ile yalnızca birkaç hafta önce arabulucular vasıtasıyla görüştüğümüz göz önüne alınırsa orada bir arabulucu olmaya dair planlarımız olduğunu bilmiyorum. Ancak bunu ekiple görüşüp ne durumda olduğumuza seve seve bakarım.
SORU: Bir dakika bir dakika (...) PKK ile arabulucular vasıtasıyla mı görüştünüz veya... Kobani'de olan bir grubun aracılığıyla mı görüştünüz?
PSAKI: Arabulucular vasıtasıyla, birkaç hafta önce konuştuk.
SORU: PKK ile?
PSAKI: Aylar önce.
SORU: Önce PYD mi yoksa PKK mı?
PSAKI: PYD, üzgünüm, PYD.
SORU: PKK değil?
PSAKI: Hayır PKK değil.
SORU: Tamam. Peki (...) PYD ile PKK arasında bir fark gözetiyor musunuz?
PSAKI: Evet, PKK bir terör örgütü. Bunu defalarca konuştuk. nbsp;

STAR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...