IŞİD militanları birbirine girdi!

IŞİD militanları birbirine girdi!

DÜNYA Haberleri

IŞİD mensupları uğradıkları yenilgi ve gaspettikleri eşyaların paylaşılamamsı nedeniyle birbirine girdi.

Diyala Polis Müdürü Cemil Şemmeri, yaptığı açıklamada, IŞİD'lilerin Diyala'da, Hamrin, Mansuriye ve Mikdadiye ilçelerinde kuşatıldığını ve kaçacak yolları olmadığını ifade etti.Şemmeri, aldıkları darbeler sonucu moralleri bozulan ve gaspettikleri para, petrol satışından elde edilenler ile değerli eşyaların paylaşılmasında anlaşamayan örgüte her ana saldırabileceklerini dile getirdi.Diyala polisi, yapılan operasyonlarla başta Uzen olmak üzere 6 bölgeyi IŞİD' den temizlemeyi başardı.
Halis ilçesi Kaymakamı Uday Hıdran, IŞİD mensuplarının Diyala – Selahaddin arasında bulunan Hamrin yataklarından çaldığı 50 milyon dolarlık petrolü sattığını belirtmişti.
33 yatağın bulunduğunu Hamrin, 3 ayı aşkın bir süredir IŞİD'in işgali altında bulunuyor.IŞİD, Musul, Selahaddin, Diyala ve Kerkük'ün büyük bir bölümünü ele geçirdikten sonra Icel ve Hamrin yataklarından elde edilen petrolü yasa dışı yollarla satmaya başlamıştı.
Örgütün, Hamrin'deki petrol yataklarından elde ettiği petrolü Kerkük'ün Havice ilçesi üzerinden Musul'a götürerek sattığı belirtiliyor.
Peşmerge, 27 Ekim'de Diyala'nın stratejik nahiyeleri Celavla ve Saidiye'yi birbirine bağlayan yolları kontrol etmişti.
Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların Haziran'da Musul başta olmak üzere bazı kentleri işgal etmesinin ardından, ülkenin çeşitli bölgelerinde çatışmalar sürüyor.ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun hava kuvvetleri IŞİD hedeflerine saldırılaı düzenliyor.

RUDAW

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...